Telefon : +382 20 20 21 20

Opširnije o Mezoterapiji

Opširnije o Mezoterapiji

17007 Pregleda

Mezoterapija je tradicionalna, nehirurška metoda, kojom se unose aktivni sastojci u srednji sloj kože, takozvani mezoderm

i po tome je dobila ime. To je metoda koja je u svijetu poznata više od 50 godina i primjenjivala se u raznim krajevima svijeta sa više ili manje uspjeha.

Od prije dvadesetak godina kad je Mezoterapiju francuska medicinska akademija uvrstila u svoj program, tek tada počinje expanzija u kozmetici. A sve je počelo tako što je jedan francuski ljekar, dok je davao pacijentu anesteziju primijetio da se na tom mjestu poboljšava stanje kože. Od tada do nedavno se koristio taj klasični način, gdje je ljekar ubodima igle na svaka 2 kvadratna santimetra, lokalno ubrizgavao male količine aktivnih sastojaka, u zavisnosti od toga koji je efekat  želio da postigne.

mezoterapija tijelaOno što je dodatno usporavalo expanziju ove metode u estetici su neke nus pojave koje su bile propratni dio ove metode a to su sitne tačkice, otoci, podlivi od uboda iglom , koji su trajali po nekoliko dana na mjestu uboda, zatim krvni podlivi i ograničenja kad je zdravlje u pitanju.Naime, prije podvrgavanja klasičnoj mezoterapiji osoba je morala da prekontroliše šećer, hormone štitne žlijezde, pritisak… i naravno izlaganje suncu je bilo zabranjeno.

Nauka se pobrinula da za kozmetičku industriju napravi aparat koji je moderna, bezbjedna, neinvazivna , bezbolna  alternativa klasičnoj mezoterapiji. To je najnoviji revolucionarni pronalazak, tj. TRENSDERMALNI (preko kože) prenos bioaktivnih supstanci u mezoderm putem aqvaforeze. Ovaj pronalazak nauke se pokazao kao izuzetno efikasan, bezbjedan, bezbolan, luksuzan tretman, nije potrebno vrijeme oporavka, nema nikakvih neželjenih efekata.

U mnogim slučajevima , ova metoda postaje metoda izbora. Ovom najnovijom transdermalnom metodom pomoću aparata možemo u mezoderm da ubacujemo sve hidrosolubilne aktivne materije koje smo ranije ubacivali iglom i još neka druga kozmetička sredstva i supstance koje imaju sposobnost prenošenja elektroporacijom.

Prednost aparata je i u tome što mozemo u jednom tretmanu da tretiramo cijele regije i da  kombinujemo nekoliko različitih preparata i hranljivih sastojaka a da se preparat ravnomjerno resorbuje i pospješuje oporavak kože, da pokrene i poboljša normalne funkcije i vrati tkivu zdrav i mladalački izgled i uspori starenje.

Mezoterapija aparatom postaje metoda izbora kod starenja kože lica, vrata, ruku, smanjenog tonusa, Kod tretiranja tijela, masnih naslaga, celulita, naročito kod narandžine kore, jača mikrocirkulaciju , ubrzava lipolizu i poboljšava opšte stanje, podmlađuje  kožu tijela. Mezoterapija pored kavitacije zauzima  vodeće mjesto u poboljšanju regeneracije, izgleda i opšteg stanja kože.

Naravno kozmetičar mora da zna koje kombinacije aktivnih sastojaka da primijeni za svakog klijenta posebno.

Vrste supstanci, takozvani kokteli se određuju po strogo utvrđenim pravilima u zavisnosti od mjesta i problema koji želimo da tretiramo, stanja kože i efekta koji želimo da postignemo.Ovom metodom u mezoderm unosimo vitamine, hijaluronsku kisjelinu, kolagen, aminokisjeline, vazodilatatore, tj sredstva koja šire krvne sudove i poboljšavaju cirkulaciju i dopremanje aktivnih sastojaka u sve slojeve kože kože, koji su ključni faktori za održavanje mekoće i glatkosti kože, koji jačaju vezivno tkivo i koža djeluje zategnutija.

Pored ovih, značajnu ulogu aparat ima i u dopremanju preparata koji pospješuju diurezu, limfnu drenažu i izlučivanje toxina i slobodnih radikala, zatim kod topljenja i rastvaranja masnih naslaga i celulita.

Efekti su vidljivi već poslije prvog tretmana, bilo da se radi o licu ili o tijelu.Kod tretiranja celulita unošenjem aktivnih sastojaka za drenažu pomoću aparata, izuzetno efikasno pospješujemo diurezu.

Kod tretiranja bora na licu, aqvaforezom poboljšavamo i dopremamo vlagu i ostale odabrane sastojke, pospješujemo oporavak i vraćamo koži normalan izgled..

Naučnici kažu, da će se u skoroj budućnosti većina hidrosolubilnih ljekova koji se daju subcutano davati ovom putem bez svakodnevnog bockanja kao npr inzulin kod dijabetičara.

Savremena  MEZOTERAPIJA danas

Mezoterapija licaMezoterapija je savremena nehirurška metoda unošenja raznovrsnih koktela i aktivnih supstanci u srednji sloj kože ili mezoderm i po tome je i dobila ime MEZOTERAPIJA.

Koktele unosimo preko kože. Mogu biti različitog sastava i različitih kombinacija u zavisnosti od toga šta želimo da postignemo i od problema koji treba da rješavamo.Vrste supstanci odredjujemo po strogo utvrdjenim pravilima, u zavisnosti od regije i vrste problema koji treba da tretiramo, stanja kože i efekta koji želimo da postignemo. Ovom metodom u mezoderm unosimo vitamine, hijaluronsku kisjelinu, kolagen, aminokisjeline, sredstva za poboljšavanje cirkulacije i dopremanje aktivnih sastojaka u kožu, koji daju koži glatkoću, elastičnost i mladalački izgled.Kod zrele kože, mezoterapija se smatra lijekom izbora za usporavanje procesa starenja, smanjenja i ublažavanja bora, poboljšavanja tonusa i opšteg stanja kože lica, vrata i deholtea.

Kod problema sa celulitom , koji se kod većine ljudi javlja lokalno, na odredjenim specifičnim mjestima, koja su najčešće uslovljena tipom, gradjom, uslovima života i načinom ishrane, mezoterapija specijalnim aparatom za mezoterapiju je nezaobilazan segment u procesu rješavanja problema kako celulita tako i masnih naslaga sa odredjenih regija. Na ta, celulitom i masnim naslagama, ugrožena mjesta, pomoću ovog specijalnog aparata, unosimo male količine koncentrovanih aktivnih supstanci, koje razgradjuju celulit, otapaju masne naslage ili zatežu i osvježavaju kožu, u zavisnosti od kombinacije koktela koji smo sastavili. Svi kokteli se kombinuju po tačno odredjenoj šemi i tada daju savršene rezultate. Na primjer, kombinacijom L karnitina, extrakta zelenog čaja i fosfatidilholina, poslije nekoliko tretmana masne naslage će se otopiti,jer mezoterapija ubrzava lipolizu(otapanje masnih naslaga) a celulit će biti nevidljiv.Ako ovome dodate još i vitamine, kavijar, hijaluron, elemente za pospješivanje mikrocirkulacije, diureze....koža će izgledati i mnogo mladje, svježije i zategnuta sa dobrim tonusom.

Kad govorimo o mezoterapiji aparatom, važno je istaći da je to bezbolna, bezbjedna, sigurna i luksuzna metoda, poslije koje nema krvnih podliva i otoka kao kod stare, klasične metode koja se radila ubodima iglom.

Efekti mezoterapije su vidljivi već nakon prvog tretmana, bilo da se radi o licu ili o tijelu. Broj tretmana zavisi od stanja kože, navika svake osobe pojedinačno, godina starosti, načina života, ishrane i od toga koliko često ta osoba posjećuje svog kozmetičara, jer je mezoterapiju najbolje kombinovati sa drugim kozmetičkim procedurama.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me