Telefon : +382 20 20 21 20

Klasični…Higijenski tretman lica

Klasični…Higijenski tretman lica

36493 Pregleda

Klasični tretman lica je uobičajeni i ustaljeni termin za čišćenje kože i pročišćavanje pora. Klasični tretman podrazumijeva obavezan mehanički piling, masažu i limfnu drenažu lica, vrata i deholtea, balans PH faktora (koji je izuzetno važan za normalno funkcionisanje kože), dubinska ozonizacija i dezinfekcija i na kraju stavljanje maske koja odgovara svakoj koži pojedinačno. Vrstu maske odredjujemo tek kad vidimo šta toj koži odgovara.

 lice klasicni tretman 2 Štetni uticaji spolja, kojima smo svakodnevno izloženi , bilo da je to zagadjeni vazduh i buka u urbanim sredinama, otpadne materije i smeće, konzumiranje neekoloških namirnica, zagadjena voda, alkohol, ili prekomjerno i neadekvatno izlaganje sunševim zracima,niske temperarure, vjetar, mraz, previse zadimljene prostorije.. su faktori koji negativnoutiču na opšte stanje organizma.

U vrelim danima, ili zimi kad je temperatura ispod nule, kad duva vjetar, važno je znati kako da se ponašamo ne samo na plaži već i na odmoru u zimskim i ski centrima, na radnom mjestu, u kući, na ulici, dok šetamo ili sjedimo sa prijateljima.

Zajedničko pravilo za sve je pravilna i kvalitetna priprema i zaštita kože, bilo da se radi o koži lica, tijela, glave ili o kosi, odabrati odgovarajuća sredstva, koja će vas zaštititi od uv zraka i ljeti i zimi tj, sredstva koja blokiraju dio sunčevog spektra i štite nas od opekotina.

lice klasicni tretman 3Odjeća igra veoma važnu ulogu. Prirodni materijali, svijetle boje, udobni široki krojevi, su važan uslov za neometano disanje kože.
Sledeće što je neophodno uraditi je piti dosta čiste izvorske vode i prirodnih nezasladjenih sokova koji ne treba da budu mnogo hladni.Voda u organizmu igra važnu ulogu. Ona pročišćava organizam od toxina sprečava isušivanje kože, štiti je, čisti i pospješuje obnavljanje izumrlih ćelija

Hrana naravno mora biti lagana, uravnotežena, lako svarljiva, da ne opterećuje želudac, a da obezbjedjuje dovoljno minerala, elektrolita i vitamina koji se gube pojačanim znojenjem.To će se odraziti na izgled vaše kože, kose i noktiju.

To je voće i povrće, svježe, ili što manje obradjeno.

Alkohol treba izbjegavati zbog toga što on širi pore i brže se gubi voda ne samo iz kože već iz cijelog organizma i može da dodje do dehidratacije. Dehidrirana koža brže stari, puni se borama, tonus mišića slabi, mišići se opuštaju i koža gubi sjaj, vitalnost i elastičnost.Ovakvoj koži treba mnogo više vremena da ponovo postane navlažena.zdrava i elastična

Idealno mjesto da održimo tijelo zdravim, vitalnim, da ga pročistimo od toxina i slobodnih radikala je odlazak u neki wellness ,SPA ili kozmetički salon. Ovi centri  danas predstavljaju instituciju,pokret, proces i filozofiju vezanu za tijelo, duh, um i dušu..

To je filozofija življenja, najjednostavniji način da  izadjete svježi i odmorni , spremni za nastavak svojih radnih obaveza.

Za sve nas je važno da znamo kako da se odbranimo od velikih temperaturnih oscilacija, kako da normalno obavljamo svoje svakodnevne obaveze, a pogotovu za ljude  u turizmu je važno da znaju, da goste usmjere tako, da im boravak kod nas zaista bude odmor.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me