Telefon : +382 20 20 21 20

Pitanja i odgovori

17946 Pregleda

Sloba Bubanja, kozmetički studio Estebel

Kako je najbolje pripremiti kožu za tople dane?

-Da bi naše tijelo u danima kada nosimo laganu odjeću, izgledalo vitko, koža lijepa, zdrava, baršunasta i svilenkasta, neophodna je temeljna njega i čišćenje. Čišćenje kože ne podrazumijeva samo uklanjanje prašine, znoja i masnoće sa površinskog sloja, već je to čišćenje pora od ostataka produkata lojnih žlijezda koji se zadržavaju u porama i onemogućavaju normalno disanje kože i razmjenu materija.

Osnovni i obavezni početak svake njege podrazumijeva piling tijela kojim uklanjamo izumrle ćelije sa površine kože i omogućavamo joj da bolje upija kozmetičke preparate koje nanosimo. Osim pilinga, detoksikacija i limfna drenaža su sastavni dio pripreme kože za ljeto i tople dane.

Šta je limfna drenaža i koja su njena dejstva?

Limfna drenaža je terapeutska procedura koja se izvodi posebnim drenažnim pokretima i pritiskom na određene tačke, takozvane limfne čvorove, koje otvaramo i iz njih dreniramo nakupljenu tečnost pomiješanu sa solima i toksinima, te tako oslobađamo kožu i međućelijske prostore i pripremamo ih za lakšu razmjenu materija. 

Važno o detoksikaciji...

Većina od nas u toku zime, dosta vremena provodi u zadimljenim i zagušljivim prostorijama, malo smo na svježem vazduhu, nosimo tešku odjeću koja usporava cirkulaciju. Samim tim razmjena materija je smanjena, izumrle ćelije se brže talože na površini, zatvaraju pore, pa tako dolazi do estetskih problema kao što su opuštena koža, oslabljen tonus mišića, usporena cirkulacija i starenje kože. Da bi sve ovo izbjegli, obavezan je profesionalni piling, koji treba raditi bar dva puta mjesečno, a koji podrazumijeva detoksikaciju i limfnu drenažu istovremeno u okviru jednog tretmana. 

Izbacivanje toksina, slobodnih radikala, masnoće, soli i ostalih štetnih sastojaka kombinacijom limfne drenaže, termo ćebeta i specijalnih preparata, naziva se detoksikacija. Detoksikacija je nezamjenljiva kod oslabljene razmjene materija, kod teških, umornih i natečenih nogu, kod celulita i poslije raznih dijeta, kad je koža mlitava, opuštena i bez tonusa.

 SALINA

Preparat bez kojega ne možemo zamisliti nijednu od ovih procedura je SALINA. To je najpoznatiji i najpopularniji proizvod, koji je već desetak godina na samom vrhu ljestvice proizvoda, još iz vremena kad je dobio nagradu u Parizu na međunarodnom kongresu kozmetike za najbolji proizvod. Od tada je salina sastavni dio svih boljih SPA i wellness centara u svijetu. Salina je mješavina nekoliko vrsta morskih soli i trava, esencijalnih i aromatičnih ulja, koja su nezaobilazni dio. Zbog arome, koja svojim blagim i umirujućim terapeutskim djelovanjem na sva čula, pospješuje mentalnu i fizičku sposobnost.

INFO +

Preparati koji se koriste za ove terapeutske procedure su nekoliko vrsta morskih soli i algi, glina, morske trave. Imaju ulogu da poboljšaju opšte stanje kože, uspore starenje, poboljšaju vitalnost i elastičnost kože i da stimulišu metaboličke procese u samoj koži. 

Da li ste znali

Limfna drenaža sprovodi se u seansama od po sat vremena. U ciklusu tretmana potrebno je sprovoditi svaki drugi dan, a ponekad čak i svakodnevnodnevno.

Limfna drenaža preporučuje se za smanjenje obima bokova, stomaka i nogu, kao I za uklanjanje celulita. Relaksirajućom masažom odvaja se suvišna voda iz tijela i ublažavaju teškoće s oteklinama i umornim nogama. 

ČINJENICE

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, visoki krvni pritisak i šećerna bolest češći su tri do četiri puta kod gojaznih osoba. Kao posljedica povećane tjelesne težine kod 80 odsto žena javlja se celulit. Ono što ohrabruje jest činjenica da se za svaki izgubljeni kilogram život produžuje za četiri mjeseca.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me