Telefon : +382 20 20 21 20

Hijaluronska kisjelina u borbi protiv bora

Hijaluronska kisjelina u borbi protiv bora

32740 Pregleda

Hijaluronska kisjelina je polisaharid koji je sastavni dio dermisa i prisutan je, osim u dermisu, svugdje u koži, ali u manjim koncentracijama. Sa godinama se razgradjuje, odnosno troši,  njena koncentracija u tkivu opada, koža počinje da gubi potporu, pa je ona, uz kolagen i elastin, glavni krivac što koža postaje neelastična, opuštena i bez tonusa.

8

Prerano gubljenje hijaluronske kisjeline može da bude posledica raznih uzroka, kao što su bolest,iznenadni gubitak težine, klimatski uslovi, pretjerano sunčanje, faktori genetike, imunološkog sistema, oxidacionih procesa, stresa... ili, jednostavno, zanemarivanje sopstvene kože. Takva koža može da izgubi svježinu i elastičnost i da se počne puniti borama. Postepeno pocinju da se spuštaju kapci, zatim oštrina vrha nosa postaje izražena, deformiše se ušna školjka, crvenilo sa usana polako blijedi, a cijela brada polako počinje da gubi konture. Na vratu takodje dlazi do slabljenja vezivnog tkiva i mišića, pa osoba  izgleda starije od istinske starosti.

Koža na licu muškaraca, takodje stari, doduše nešto sporije nego kod žena, ali su njihove bore dublje i sa više masnih žlijezda i dlaka.

Ove promjene na koži mnogi ljudi teško prihvataju, jer gotovo niko ne želi da izgleda toliko star koliko u stvari jeste, a pogotovo ne, još starije. Većina ljudi, obično želi da svoj ukupan izgled, ne samo izgled lica, prilagodi svojim željama, stavovima i osjećanjima. Zbog toga reaguju na različite načine. Neko pristupa plastičnoj operaciji-faceliftingu, drugi su, pak, za bezbolnije rješenje, ubrizgavanje hijaluronske kisjeline ili botoxa direktno u bore, dok je jedna velika grupacija za svakodnevno njegovanje i kozmetičke tretmane.

hijaluronSvakodnevnom njegom i povremenim kvalitetnim i ciljanim kozmetičkim tretmanima sa moćnim aktivnim sastojcima vitaminskih koktela i hijaluronske kisjeline, koja može biti visoke ili niske molekularne težine, a koja pomaže ,,hvatanje“ vode iz atmosvere, dok hijaluronska kisjelina niske molekularne težine penetrira duboko u kožu i pomaže čuvanje molekula vode u koži. Povećavajući nivo hojaluronske kisjeline, koža djeluje  zategnuto iznutra, bore popunjene, a nivo hidratacije u koži optimalan.

Kad je hijaluronska kisjelina počela da se koristi u kozmetici, slogan po kome je postala prepoznatljiva, glasio je: ,,bez operacije, bez bolničkog ležanja, a bez bora za jedan sat“. Ovo nije reklama, već trend u savremenoj estetskoj medicini i kozmetologiji.

Tretmani Hijaluronskom kisjelinom, kao segment ciljane terapije protiv bora i starenja kože,  zauzimaju značajno mjesto u kozmetologiji. Koristi se u obliku ampula, seruma i krema.Značajna novina je da se ovi tretmani rade aparatom sa elektromagnetima, koji potiskuje sve aktivne sastojke u duboke slojeve kože, tako da su izbjegnuta ,,bockanja" koja su stvarala mnoge neprijatnosti u obliku otoka, podliva... Maske koje su sastavni dio svakog tretmana su naročito učinkovite jer pomažu stvaranje zaštitnog sloja na površini kože.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me