Telefon : +382 20 20 21 20

TRETMANI REVITALIZACIJE LICA APARATIMA

decembar 24, 2011

Proces starenja kože je sastavni dio prirodnog procesa starenja cijelog tijela. Pojava bora, njihov izgled, dubina i debljina razlikuju se i na njih utiču različiti faktori kao što su: nasleđe, lučenje hormona, metabolizam, neadekvatno izlaganje suncu, solarijum, vjetar, prevelika hladnoća...

TRETMANI REVITALIZACIJE LICA

Primjećujete na vašoj koži znake isušivanja, opuštanja, boranja...Vrijeme je za revitalizaciju. Pomognite vašoj koži I vratite joj ljepotu i mladalački izlged.

Proces starenja kože je sastavni dio prirodnog procesa starenja cijelog tijela. Pojava bora, njihov izgled, dubina i debljina razlikuju se i na njih utiču različiti faktori kao što su: nasleđe, lučenje hormona, metabolizam, neadekvatno izlaganje suncu, solarijum, vjetar, prevelika hladnoća...

Koža lica već poslije 30-te, a pogotovu poslije 40-te zahtijeva posebnu njegu. Kombinacijom aparativnih i preparativnih metoda možemo u potpunosti revitalizovati kožu, na kojoj su zbog uticaja štetnih faktora počeli da se primjećuju znaci isušivanja, opuštanja ili boranja. Tretmanom revitalizacije reaktiviramo uspavane potencijale kože I pokrećemo odbrambene mehanizme pomoću raznovrsnih aktivnih sastojaka uključujući matične ćelije, hijaluronsku kisjelinu, kolagen i elastin, koji daju mladalački izgled, a koje organizam postepeno prestaje da proizvodi. S godinama koža na licu postaje tanja i osjetljivija nego ona na ostalim dijelovima tijela, te se mora tretirati s puno pažnje i nježnosti. Kod tretmana lica treba izbjegavati sva agresivna sredstva koja mogu da naruše hidrolipidni zaštitni sloj. tj. preparate koji je pretjerano isušuju. Naročito treba biti oprezan s eksfoliantima i pilinzima koji mogu oštetiti pored zaštitnog hidrolipidnog sloja i kapilare, te uzrokovati infekcije i upalne procese.

Danas postoji nekoliko različitih metoda, aparata i preparata kojima se rješava taj problem. Opštepriznati trend u svijetu, pa tako i kod nas, su tretmani za revitalizaciju kože metodama koje na potpuno prirodan način dovode do regeneracije kože iznutra i podstiču stvaranje novog kolagena, tako da dolazi do samopodmlađivanja.

Jedna od najboljih nehirurških metoda kojom zatežemo opuštenu kožu, pomlađujemo lice i smanjujemo bore te regenerišemo oštećenu strukturu kože je aparat za Radiotalasni lifting koji pomoću visokofrekventnih elektromagnetskih radiotalasa djeluje na molekule vode u tkivu, pri čemu se oslobađa energija u obliku topline koja zagrijava tkivo, izaziva pozitivnu upalnu reakciju, pokreće niz procesa i dovodi do regeneracije postojećeg i stvaranja novog kolagena. Koža postaje napetija, čvršća i podmlađena, a zbog zatezanja se znatno smanjuju i bore.

Fotorejuvenancija IPLom je način fotopodmladjivanja i revitalizacije kože iznutra putem optičke energije, to jest intenzivnog pulsnog svjetla. To je izvanredan, brz i učinkovit tretman obnove kože koja je izgubila svježinu, jedrinu i napetost.

IPL pomoću svjetlosnog spektra usmjerava svjetlosnu energiju u tretirano tkivo, ona se apsorbuje u fibroblaste, te ih pokreće na diobu i proizvodnju novoga, zdravog kolagena. Nakon samo nekoliko tretmana koža postaje zdravija, napetija, glatka sa vidljivo poboljšanim izgledom i strukturom tkiva uopšte.

Mezoterapija aqvaforezom je jedinstvena i luksuzna metoda kojom unosimo u kozu sastojke koji su joj neophodni za vracanje mladalackog izgleda.

Postoji još mnogo tretmana revitalizacije, što zavisi od godina starosti, stanja i izgleda kože, načina života, ishrane, njege, i svakoj koži treba prilaziti sa posebnom pažnjom.

Autor: Sloba Bubanja (Beauty centar ESTEBEL, 067 20 21 20)

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me