Telefon : +382 20 20 21 20

Trajna epilacija i ljeti

decembar 23, 2011

Laser se u medicini i kozmetici upotrebljava već više od 30 godina. Zbog njegovih nedostataka stručnjaci su poradili na usavršavanju novog sistema. IPL aparati su savremena generacija lasera. IPL je toliko usavršen da predstavlja revolucionarni pronalazak u efikasnosti, bezbjednosti, i jedinstvenom rešavanju problema na koži. Spojena je nauka, inovacija i bezbjednost pri radu.

SAVJETI STRUČNJAKA

Nove tehnologije - nova generacija IPL aparata

IPL aparati su revolucionarni pronalazak u efikasnosti, bezbjednosti i jedinstvenom rešavanju problema na koži

Bezbolan je, tretira i svijetle dlake

Trajna epilacija može da se radi i ljeti, kad je koža tamne boje, bez opasnosti od crvenila i opekotina

Komfor i bezbjednost maksimalna

Muškarci su odahnuli jer su se konačno riješili problema dlakavosti na grudima, ledjima, rukama, vratu i jagodicama

IPL rešava i probleme sa aknama, kapilarima, sunčanim i staračkim flekama

Laser se u medicini i kozmetici upotrebljava već više od 30 godina. Zbog njegovih nedostataka stručnjaci su poradili na usavršavanju novog sistema. IPL aparati su savremena generacija lasera. IPL je toliko usavršen da predstavlja revolucionarni pronalazak u efikasnosti, bezbjednosti, i jedinstvenom rešavanju problema na koži. Spojena je nauka, inovacija i bezbjednost pri radu. Danas je u svijetu jedini priznati neinvazivni, bezbjedni i bezbolni način trajnog uklanjanja folikula dlačica, upravo ovaj, putem svjetlosne energije. IPL aparat, u djeliću sekunde prodje kroz dlaku do korijena, (folikula) tamo izvrši termolizu, odnosno spaljivanje folikula, odvajajući tako dlaku od korijena. Bezbolan je, tretira i svijetle dlake. U najnovijim IPL aparatima tehnologija je toliko usavršena da su ugradjeni filteri koji kontrolisano zadržavaju dio snopa svjetlosti i ono što ga čini revolucionarnim jeste to, što od sada trajna epilacija može da se radi i ljeti, kad je koža tamne boje, bez opasnosti od crvenila i opekotina. Novi IPL aparati imaju vazdušno i vodeno hladjenje, te je komfor i bezbjednost klijenata dovedena do maksimuma. Zbog tako pojednostavljenih i bezbjednih procedura epilacija je postala najmodernija i najtraženija metoda danas u svijetu. Ne samo žene, već i mnogi muškarci, naročito sportisti su odahnuli jer su sa IPL-om konačno se riješili problema dlakavosti na grudima, ledjima, rukama, vratu i jagodicama. Žene mogu da skidaju suvišne i neželjene dlačice sa svih dijelova tijela bez ikakvih opasnosti po zdravlje ili okolno tkivo. Snop svjetlosti je usmjeren tako da prepozna samo korijen dlake i zato se bez opasnosti tretiraju i dijelovi tijela koji su puni žlijezda, kao sto su pazuho i prepone.

 

Važno je znati...

Ciklus rasta dlake sastoji iz tri faze i zbog toga je neophodno ponavljanje. Period rasta je kad je folikul kompaktan sa dlakom i kada ona dobro sprovodi lasersku svjetlost do folikula. Ova faza se zove anagena faza. Jedino u ovoj fazi možemo govoriti o trajnoj epilaciji, tj. o tome da će folikul biti trajno uništen. Pojava dlaka, brzina rasta, jačina i formiranje folikula dlake, pod direktnim su uticajem muških polnih hormona. Ako se izlučivanje hormona pojača, dolazi do bržeg rasta ili pojavljivanja dlaka na netipičnim mjestima Brzina rasta dlaka zavisi od regije. Ciklus i brzina rasta je različit na raznim regijama pa je tako i učestalost ponavljanja postupka različita. Uspješnost trajne epilacije je iznad 90 odsto.

 

Koje sve probleme tretira IPL

I.P.L za svoj rad upotrebljava polihromatsko svijetlo, tj. kompletan spektar svijetlosti i zbog toga može kvalitetno i uspješno da tretira više različitih problema, kao što su trajna epilacija, da rešava probleme sa aknama, kapilarima, sunčanim i staračkim flekama. Sa velikim uspjehom tretira i ožiljke. Lifting i podmladjivanje lica spadaju u nezaobilazne veoma uspješne tretmane IPL aparatom, jednostavnim mijenjanjem različitih filtera svjetlosti. Uz to prednost I.P.L je u veličini radne površine. Stari laser je kod svakog spota tretirao samo jednu tačku, pa je zbog toga svaki i najmanji tretman trajao veoma dugo. I.P.L. kod jednog spota tretira površinu od 8 kvadratnih cm, pa je tretman puno kraći, bezbolniji i mnogo jeftiniji.

 

Autor: Sloba Bubanja (Beauty Centar ESTEBEL, tel. 067 20 21 20)

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me