Telefon : +382 20 20 21 20

Kako se izboriti sa mitiserima, kada početi sa upotrebom antirid krema i kako odabrati adekvatnu masažu.

decembar 24, 2011

Sve što želite da saznate o njezi lica i tijela, tretmanima za mršavljenje i celulit, regeneraciji, podmlađivanju, masažama, najsavremenijim kozmetičkim tehnologijama i aparatima sada možete da pitate vrsnog stručnjaka Slobu Bubanju, vlasnicu Beauty centra ''Estebel'' i Instituta za obuku kozmetičara, koja se već duži niz godina uspješno bavi ovim poslom.

Na vaša pitanja odgovara Sloba Bubanja

Ove sedmice vas je interesovalo kako se izboriti sa mitiserima, kada početi sa upotrebom antirid krema i kako odabrati adekvatnu masažu.

Sve što želite da saznate o njezi lica i tijela, tretmanima za mršavljenje i celulit, regeneraciji, podmlađivanju, masažama, najsavremenijim kozmetičkim tehnologijama i aparatima sada možete da pitate vrsnog stručnjaka Slobu Bubanju, vlasnicu Beauty centra ''Estebel'' i Instituta za obuku kozmetičara, koja se već duži niz godina uspješno bavi ovim poslom. Znanje je sticala u najvećim svjetskim Wellness i SPA centrima, kozmetičkim salonima, kongresima.... Posjeduje 18 diploma i sertifikata, a imala je svoje prezentaciju i bila predavač na kongresima u Parizu i Milanu.

Imam mješovitu kožu i problem sa mitiserima. Bubuljica nastaje od mitisera. Kako smanjiti nastanak mitisera?

Mješovita koža može biti mješavina nekoliko tipova istovremeno i ovu kožu najčešće srijećemo u kozmetičkom salonu. Ova koža je ujedno i najzahtjevnija za rad i najteža za donošenje odluke kojim redosledom i za koje se postupke odlučiti. Najčešće se sija u predjelu nosa, brade i čela, pore su djelimično proširene a predio obraza mat i zategnut. Mješovita koža može biti masna, a dehidrirana (dehidratacija može biti dubinska ili površinska). Površinska dehidratacija je najčešće prouzrokovana atmosferskim prilikama. Dok kod dubinske dehidratacije uzroci mogu biti i organske prirode i tada je koža neravnomjerno promašćena. Najčešće je srednja zona tj čelo, nos i brada masni i sa proširenim porama i miteserima, lako se nadraži, pocrveni i ljušti.

Pojačano lučenje lojnih žlijezda(hiperprodukcija), dovodi do nečiste kože i propratnih pojava kao što su:

-raširene pore, koje se najčešće javljaju kod osoba koje imaju masnu kožu

-pojava mitesera i akni je posledica zadržavanja masnoće u porama, koja ako se ne njeguje dovodi do infekcije i akni.

Ovakve kože ostavljaju utisak neurednosti zbog masnog filma na površini. Seboreja i još mnogi drugi problemi se javljaju u poodmakloj fazi...Osnovno pravilo je redovna njega, kozmetički tretmani održavanja kože i redovno čišćenja pora uz upotrebu krema namijenjenih ovom tipu i trenutnom stanju kože.

Želim da Vas pitam da li je pouzdana informacija da se antirid kreme upotrebljavaju oko dvadesetsedme godine života ili je to, pak, individualno obzirom da je prevremena upotreba malo "ozbiljnijih" kremica opterećujuća za mladu kožu?

Kada govorimo o starenju kože lica, posebnu pažnju moramo posvetiti delikatnom području oko očiju, jer se prvi znaci starenja lica pojavljuju upravo oko očiju. Koža na ovom dijelu lica je tanka, osjetljiva, uvijek dehidrirana, nedovoljno ishranjena i suva. Upravo zbog svoje specifične gradje prerano gubi vodu i lipide, bez obzira na tip kože i godine, pa se, nedovoljnim njegovanjem, bore, sitni nabori i podočnjaci pojavljuju još u ranoj mladosti. Zato je naročito važno početi sa njegom na vrijeme, pri pojavi prvih znakova, kako bi njihovo smanjenje i uklanjanje bilo uspješno. Veoma je važno podsticati cirkulaciju, limfnu drenažu i ubrzavati metaboličke procese da bi omogućili dopremanje hranjivih sastojaka i kiseonika u ćelije i medjućelijske prostore, spriječili nagomilavanje štetnih materija, omogućili dobru ishranjenost i ponovno preoblikovanje te zone. Takođe je važno podstaći i povećati proizvodnju kolagena, koji će koži dati bolji izgled, zategnutost, elastičnost i svježinu.

Preparati za njegu područja oko očiju, bilo da su kreme ili serumi treba da su blagi i da djeluju na tri nivoa - ispravljaju sitne bore, smanjuju one duboke, uklanjaju podočnjake i nadutost kapaka, te sprečavanju zadržavanje tečnosti ispod očiju i nastajanje podočnjaka. Primjenom ovakvih krema i seruma, koji su specijalno formulisani za ove osjetljive zone, područje oko očiju dobija na svježini, izgleda blistavo i zdravo, bez obzira na godine starosti. Suština rješavanja problema je u tome da je svaka koža različita i da ne možemo generalizovat stvari već gledati svaku osobu pojedinačno i tako primjenjivati pojedine preparate.masage01

Zbog prirode posla mnogo vremena provodim u određenom položaju koji mi izaziva blagu ali konstantnu napetost u gornjem dijelu leđa. Koja masaža je najdjelotvornija za otklanjanje ovog problema?

Masaža je jedan od najstarijih i najjednostavnijih načina poboljšanja opšteg stanja i ublažavanja tegoba. Ime joj potiče od arapske riječi "massa", što znači dodir. Dodir je suština i osnova masaže. Klasična kozmetička masaža je najstariji postupak za njegu i uljepšavanje lica i tijela sa višestrukim blagotvornim djelovanjem na kožu, potkožno masno tkivo i na neke organe. Razne maserske tehnike primjenjuju se kao jedan od najefikasnijih postupaka u suzbijanju različitih problema na koži. To je skup pokreta, sistematski oblik dodira, kojim djelujemo na različite regije u zavisnosti od toga na šta želimo da djelujemo, a šta da postignemo. Od vrste problema i želje klijenta zavisi, na koju grupu mišića stavljamo akcenat i težište. Neke masažne tehnike stimulišu odredjene tačke na tijelu, neke dejstvuju kroz limfne puteve, neke kroz pokret, mišić i ligament. Neke pronalaze patološke promjene. Masažom nadražujemo receptore i utičemo na budjenje cijelog organizma. Masaža takodje pomaže uklanjanju mentalnog i fizičkog umora, poboljšanju koncentracije i sna, za postizanje relaksacije i za njegovanje tijela radi poboljšanja opšteg stanja i estetskog izgleda kože i subjektivnog osjećaja osobe u cjelini. U ovom slučaju, kod naše čitateljke je to bol u predjelu ledja zbog dugog sjedenja. Vrstu masaže će kozmetičarka odrediti pri detaljnom pregledu u utvrdjivanju koja grupa mišića je u pitanju.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me