Telefon : +382 20 20 21 20

Voćne kisjeline, glikolna kisjelina, hemijski piling

Voćne kisjeline, glikolna kisjelina, hemijski piling

11149 Pregleda

Exfolijacija (ljuštenje) površinskog sloja kože...

Ovo je posebna grupa tretmana pomoću kojih vršimo exfolijaciju (ljuštenje) površinskog sloja kože, čime se smanjuju i ublažavaju ožiljci od akni, fleke, pjege, hiperpigmentacije kod osoba u poodmaklim godinama i ostala zadebljanja i neestetizmi.

Najjagresivniji je hemijski, dubinski piling. Njegovu primjenu uvijek prati crvenilo, perutanje i ljuštenje epitela koje traje 5 do 7 dana. Zbog toga hemijski (dubinski) piling zahtijeva veoma pažljivu pripremu klijenta i pravilnu procjenu stanja kože, odnosno sposobnost regeneracije, da bi i klijent i kozmetičar izbjegli ozbiljne propratne reakcije i komplikacije.

VOĆNE KISJELINE I HEMIJSKI PILING

voceHemijski piling je kozmetički  tretman i jedinstvena grupa preparata u toku koga se na kožu nanosi  rastvor određene kisjeline koja utiče na  strukture kože i potpomaže normalizaciju i korekcije svih procesa regeneracije u epidermu u cilju uklanjanja raznih estetskih problema sa kože.

To je metoda podmlađivanja i regeneracije kože poslije različitih negativnih uticaja.  Odličan je i za otklanjanje svih promjena na koži koje vode starenju. Koristimo ga kao tretman izbora kod zadebljanja na koži, ožiljaka od akni, dubokih bora, proširenih pora i u svim slučajevima gdje je potrebna maksimalna eksfolijacija (ljuštenje). To znači da odstranjujemo epiderm i površinski  sloj derme (srednji sloj kože).

Koristi se za tretmane lica i tijela. Veoma je efikasan za rješavanje problema akni  na leđima, ramenima, rukama, glutealnoj regiji, zatim fleka i pjega po koži, ožiljaka od nestručno tretiranih akni koji nastaju kao posledica oštećenja kože. Ako je oštećenjem zahvaćen dublji sloj kože, ožiljak je više izražen i više vidljiv i tada je hemijski piling lijek izbora. Ožiljci od mladalačkih akni, mogu da ostanu kao ružna uspomena i da stvaraju velike emotivne probleme naročito ako se radi o aknama na licu.

Zato je kasna jesen i zima idealno vrijeme za hemijski piling i voćne kisjeline, zbog  intenzivnog crvenila  koje se javlja poslije ovih tretmana, a koje je posledica izlistavanja površinskog sloja kože, čime se otklanjaju nedostaci. Ovim tretmanom  se aktivira rad fibroblasta da proizvode kolagen i da ubrzavaju obnavljanje epiderma. Hemijski piling podrazumijeva upotrebu Retinoida ,  Voćnih ili Glikolne kiseline u različitim koncentracijama . Koncentracije mogu biti od 25%,do 70%, pa i do 90 procenata. Koncentracije, iznad 50% zahtijevaju veliki oprez, zbog intenzivnog ljuštenja i crvenila koje se javlja poslije ovog tretmana i koje traje 5 do 7 dana.

Hemijski piling i Glikolna kiselina koja se dobija iz šećerne trske služe za maksimalnu eksfolijaciju, što znači da se ovdje koriste velike koncentracije i visoki procenti. To znači da pored izlistavanja površinskog sloja, prodiru dublje u kožu, djeluju na duboke slojeve, čime otklanjaju ožiljke, fleke, pjege i starosne promjene na koži, pa koža izgleda mlađa i zdravija sa boljom teksturom i bojom.

Bilo koju koncentraciju da koristimo, ova procedura se  ne smije obavljati kod kuće, već isključivo u kozmetičkim salonima. Radi se u zasebnim kurama koje se, zbog specifičnosti djelovanja, rade u serijama izmedju 7, 10 ili 21 dan,  što zavisi od tipa i stanja kože, godina starosti, stepena oštećenja kože. Mjere opreza su važne da ne bi došlo do komplikacija koje prevazilaze domen kozmetologije. Zbog toga, hemijski piling zahtijeva pažljivu pripremu klijenta, pravilnu procjenu stanja kože i sposobnosti regeneracije svake kože posebno.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me