Telefon : +382 20 20 21 20

Tretmani lica  Klasični, Specijalni i upotreba aparata

Tretmani lica Klasični, Specijalni i upotreba aparata

38450 Pregleda

Prije svakog tretmana vršimo pregled kože dertmatoskopom. Svi savjeti, konsultacije, pregledi i preporuke za dalju njegu su besplatni.

lice aparat 3APARATI KOJE KORISTIMO ZA DOBIJANJE SPEKTAKULARNIH REZULTATA

  • RADIOTALASI-RF TEHNOLOGIJA ZA LICE BEZ BORA, REGENERACIJU I ZATEZANJE KOŽE
  • IPL- ZA PODMLAĐIVANJE I UČVRŠĆIVANJE TONUSA MIŠIĆA. IPL UKLANJA OŽILJKE, FLEKE i UJEDNAČAVA TEN
  • MEZOTERAPIJA AQVAFOREZOM - APARATOM (KOJIM UMJESTO BOLNIH I NEPRIJATNIH IGALA), UNOSIMO RAZNE KOKTELE U KOŽU
  • APARAT ZA KISEONIK - VRŠI OKSIGENACIJU, OSVJEŽAVA I POSVETLJAVA KOŽU, TE VRAĆA ŽIVOT ATONIČNIM, ASFISTIČNIM I UGUŠENIM PUŠAČKIM KOŽAMA.

Klasični - Higijenski tretman lica

Podrazumijeva čišćenje lica, piling,masažu, detoksikaciju i odgovarajuću masku.

Svaki čovjek je individua sa vlastitim naslijeđenim karakteristitikama, pa zato svakoj koži posvećujemo posebnu pažnju i pravimo kombinaciju preparata i maski za svaku osobu posebno.

Specijalni tretmani lica

Sama riječ Specijalni tretman govori da se ciljano borimo protiv problema svake kože posebno i koristimo specijalno patentirane linije baš za problem zbog kojeg osoba dolazi.

Ono što je zajedničko za sve tretmane je piling, limfna drenaža i dosta masaže, prilagodjene problemu zbog kojeg osoba dolazi.Kompletan tretman podrazumijeva tretiranje lica, vrata i deholtea uz odgovarajući odabrani specijalni tretman.

UPOTREBA APARATA  KOD TRETMANA LICA

RF TEHNOLOGIJA-RADIOTALASI U SLUŽBI LJEPOTE

lice aparat 2Na nedavno završenom sajmu kozmetike u Bolonji, Radiotalasi, tj RF je bio na samom vrhu ljestvice interesovanja svih posjetilaca, kojih je bilo nekoliko desetina hiljada. RF iako stara metoda, poslednjih godina dobija sve više pristalica, zbog novih saznanja o njenim djelotvornim dejstvima na regeneraciju i podmlađivanje, što je i ove godine potvrdila.

Brojne prezentacije na mnogobrojnim štandovima vodećih svjetskih kompanija su nam pokazale nevjerovatne učinke ove zaista djelotvorne metode, koja je prethodnih godina bila u sjenci kavitacije.

Radiotalasi-RF tehnologija je nova, usavršena tehnologija koja istovremeno uklanja masnoću i celulit, zateže opuštenu kožu,ispravlja bore, poboljšava stanje i izgled tkiva duboko prodirući u tkivo, tačnije, Radiotalasi emituju svoje zrake do srednjeg sloja kože u kome se nalaze vlakna kolagena i elastina i zagrijavaju to tkivo do temperature 42-44 stepena. Koža na to zagrijavanje reaguje pokretanjem procesa obnavljanja.

Djelovanjem na vezivno tkivo, ćelije masti, lojne žlijezde, metabolizam, cirkulaciju i limfnu drenažu, RF obezbjeđuje ubrzavanje lokalne cirkulacije, smanjuje celulit, regeneriše i učvršćuje mrežu kolagenskih i elastinskih vlakana koja daju koži čvrst i zategnut izgled i vidno smanjuje postojeće bore i sprečava nastajanje novih, sposobnošću RFa da podmlađuje i regeneriše kožu a tijelo da oblikuje.

Popularnost RFom raste, jer radiotalasi, prolazeći kroz tkivo, aktiviraju metabolizam kože, stimulišu diobu matičnih ćelija, aktivirajući ih da se brže regenerišu i proizvode novi kolagen. Stimulacijom ćelija pomoću ovog moćnog aparata i njegove jedinstvene tehnologije, koža ne izgleda samo svježije, već je i mnogo mekša, pri dodiru glatka, elastična, gipka i čvršća, a neravnine su već poslije prvog tretmana mnogo manje vidljive. Zbog svega toga RF tehnologija postaje jedan od najpopularnijih metoda.

Uzavisnosti od vrste problema koji želimo da rješavamo, potrebno je podesiti određene frekvencije radiotalasa, da bi postigli najbolju efikasnost i učinke aparata.

lice aparat 1RF tehnologija, koja se koristi u estetici, omogućava ciljano djelovanje na sve problematične regije. Ova neinvazivna metoda selektivno zagrijava tkivo kroz koje prolaze radiotalasi, ne oštećuje ga a djeluje na željene zone, zagrijava tkivo u dubokim slojevima i tamo orklanja nastale probleme; bilo da su to bore sa lica, ili preoblikovanje tijela sa sa maksimalnim učinkom i vidljivim rezultatima već tokom prvog tretmana.

Specifičnost ove metode je u tome, što njeni efekti vremenom, umjesto da slabe, postaju sve vidljiviji, jer se svakim novim tretmanom mreža kolagenskih vlakana sve više zateže, pa koža postaje, pa koža postaje čvršća. Rezultati su vidljivi odmah nakon prvog tretmana, ali svoj pun efekat dostižu nakon nekoliko tretmana i obezbjeđuju impresivno dejstvo i izgled i nakon nekoliko mjeseci.

Uz sve ovo, njegova jedinstvena tehnologija, garantuje potpunu bezbjednost klijenta, nije bolna, ne izaziva nikakve traume na tkivu, modrice, niti bilo kakve druge nelagodnosti, pa klijenti mogu zadovoljni, odmah poslije tretmana da nastave svoje dnevne aktivnosti

 
KISEONIK-ČAROBNI ŠTAPIĆ ZA ZDRAVU KOŽU I BRISANJE ZNAKOVA UMORA

Kiseonik je suština života na zemlji i najzastupljeniji element u prirodi. Važan je za cjelokupan život i nemoguće ga je zaobići. Kiseonik dolazi do najmanjih alveola u organizmu.

Nauka je otišla toliko daleko da je proizvela preparate koji aktiviraju ćelije da vrše bolju apsorpciju i transport kiseonika kroz tkiva i nazvali su ga Aktivni kiseonik.

Može se naći u obliku spreja, krema i maski.

Odnedavno nam je dostupan i aparat kojim unosimo čisti koncentrovani kiseonik u kožu, a neki aparati Imaju i masku za udisanje čistog koncentrovanog kiseonika.

Tretmane lica aktivnim kiseonikom, bilo da radimo samo aparatom ili da ih kombinujemo sa serumima, kremama, maskama ili sprejom, radimo kad želimo da postignemo brze rezultate, da revitalizujemo i osvježimo kožu.

Preporučujemo ih naročito kod pušača, da bi koža dobila svjetliji i zdraviji izgled, jer aparat "usisa" azot iz kože a čisti, koncentrovani kiseonik pod pritiskom potiskuje kroz pore duboko u kožu.

Tretmane aktivnim kiseonikom, aparatom, preparatima i dobrom pripremom pročišćavanja pora od izumrlih ćelija i drugih nečistoća prije unođenja kiseonika, (da bi omogućili što bolje prodiranje i dolaženje tog kiseonika do najsitnijih alveola), nazivamo "čarobni štapić“ pomoću koga se u trenu brišu tragovi umora.

Trenutno osvježenje, zatezanje kože i zatvaranje proširenih pora aparatom koji proizvodi čisti kiseonik je novost i ,,lijek izbora“ za mnoge devitalizovane, asfistične, atonične i umorne kože.

Maske sa aktivnim kiseonikom su neophodne većini tipova kože, pa ove tretmane radimo kao zaseban tretman, ili kao dodatni tretman uz neki drugi, bilo da su to lifting maske sa brzim dejstvom, vitaminske, biomineralne ili neke druge da bi popravili izgled kod devitalizovanih, pušačkih, ugušenih i umornih koža, koje imaju specifičnu cijanotičnu boju.

Važni sastojci u ovim preparatima su pored aktivnog kiseonika i proteini i elementi za vlaženje, koji trenutno vraćaju koži sjaj i svježinu, pa ten postaje baršunast, a koža svilenkasta. Za one kojima treba zatezanje i učvršćivanje tonusa mišića i kože, za njih postoje takođe maske sa aktivnim kiseonikom kod kojih se za 20 minuta vidi lifting efekat i koje brišu sve tragove umora, bora i borica.

Poslije skidanja seruma i maske, možemo dodati aktivni kiseonik u spreju na lice, vrat i dekolte, a poslije njega neku hidrantnu ili modelaž kremu.

Za ovako osvježenje kože, za potpuni utisak svježine i njegovanog izgleda potrebno je malo vremena i dobre volje. Savremena žena, ali i muskarac, koji žele da sebe predstave u što boljem svijetlu, kako u privatnom tako i u poslovnom životu, znaju da je neophodan i njegovan izgled koji doprinosi ukupnom utisku , pored lijepe i ugodne odjece i frizure.

OKSIGENACIJOM DO ZDRAVE I SVJEŽE KOŽE
KAKO OKSIGENACIJOM MOŽETE SAČUVATI KOŽU DA BUDE SVJEŽA I ZDRAVA, KAO DA STE BILI NA PLANSKOM VAZDUHU

Udisanje čistog kiseonika je važno za cjelokupan život jer kiseonik ima višestruki značaj, ne samo za kožu, već I za cijeli organizam. Ako je smanjena njegova koncentracija u ćelijama i tkivima ćelije prijevremno odumiru, pa koža djeluje uvelo, na površini, a u dubljim slojevima se počinju pojavljivati znaci opuštenosti, koža počinje da puca, crveni, svrbi, postaje hrapava, peruta se, ljušti, počinju da se javljaju fleke i kod sasvim mladih osoba


ZAŠTO JE VAŽNA OKSIGENACIJA KOŽE
Uz malo truda, svakodnevne njege, znanja i strpljenja može se sačuvati blistav izgled kože, koja je obično znak dobrog zdravlja i raspoloženja. Preporučuje se kombinacija tretmana Aktivnim kiseonikom pomoću aparata i preparata koji poboljšavaju vlažnost kože, njenu prokrvljenost te obezbijeđuje lijep i blistav ten, bez obzira na godine starosti.
Kad se čisti Kiseonik udiše pomoću aparata, a preparati se potiskuju direktno u kožu, na taj način se u organizam preko kože dopremaju svi neophodni hranjivi sastojci i supstance koje obnavljaju vlakna kolagena I elastina i pomažu da se hijaluronska kiselina održava u optimalnom nivou te tako hidrira kožu. Ovaj postupak se naziva Oksigenacija kože.
Ukoliko ćelije ne dobiju dovoljnu količinu ovog za njih veoma važnog elementa, one prijevremno odumiru, pa koža brže stari, opušta se, dobija sivkasto-cijanotićnu boju i djeluje uvelo.
Zbog toga se Oksigenacija ili terapija kiseonikom preporučuje kod devitalizovane, asfistične, atonične, umorne i pušačke kože.
Za Tretman oksigenacije se koristi tehnologija kojom se obnavljanja i njeguje koža pomoću aparata za oksigenaciju. Ovom procedurom se kombinuje više faza kojima se nadoknađuje kiseonik I revitalizuje koža. Metoda je veoma efikasna, jer uklanja umor, otoke, čisti zapušene a sužava proširene pore, stimuliše cirkulaciju I obezbjeđuje bolju prokrvljenost pa tako utiče na stimulaciju kolagena I elastina.
Način života, boravak u zatvorenim prostorijama, nedovoljna fizička aktivnost, pušenje i druge loše navike modernog načina življenja, pretjerano sunčanje I mnogi drugi faktori negativno utiču na izgled kože. Koža dobija žućkastu boju upravo zbog nedovoljnog dotoka kiseonika I hranjivih materija. Smanjuje se njena ishranjenost i vlažnost zbog smanjene koncentracije kiseonika u tkivima, pa se prve bore počinju pojavljivati još u ranoj mladosti, već poslije tridesete godine.


ŠTA JE TERAPIJA AKTIVNIM KISEONIKOM
U cilju revitalizacije kože I nadoknađivanja svih elemenata koji nedostaju, naučnici su patentirali linije kozmetičkih preparata koje imaju za cilj da aktiviraju ćelije da vrše bolju apsorpciju i transport kiseonika kroz tkiva, da im dostave kiseonik I hranjive sastojke koji su im neophodni i nazvali su ih Aktivni kiseonik.
Danas se Aktivni kiseonik može naći u obliku spreja, krema i maski i ima veoma veliku primjenu u revitalizaciji kože. Međutim direktno unođenje kiseonika Aparatom garantuje da će svi neophodni elementi biti dopremljeni u kožu, tkiva, krvne sudove I dalje do najsitnijih alveola u ćelijama.


ZNAČAJ APARATA ZA OKSIGENACIJU U NJEZI KOŽE
Danas se kozmetički tretmani Oxigenacije rade aparatom koji proizvodi čisti kiseonik koji se pomoću posebnih mlaznica usmjerava na kožu lica, vrata i dekoltea.
Ovi aparati mogu da koriste čisti kiseonik ili mješavinu kiseonika i aktivnih materija koje aktiviraju ćelije da transportuju sastojke koje ispuštaju te mlaznice.
Način aplikacije je veoma jednostavan a toliko djelotvoran da se preporučuje svima. Kiseonik pod pritiskom prolazi kroz pore i dovodi do poboljšanja dotoka krvi, ubrzava cirkulaciju I dovodi do bolje oksigenacije tkiva. Mogu da se dodaju hidrosolubilni biostimulativni aktivni sastojci u vidu seruma, ampula,raznih hidrosolubilnih preparata koji aktiviraju ćelije da vrše bolju apsorpciju i transport kiseonika kroz tkiva.


ŠTA SE POSTIŽE OKSIGENACIJOM
Tretman lica aktivnim kiseonikom, bilo da se radi aparatom ili da se kombinuju serumi, kreme, maske, sprej ili preparati koji aktiviraju ćelije da vrše bolju apsorpciju i transport kiseonika, ako treba revitalizovati i osvježiti kožu i dobiti odmah vidljive, a dugotrajne rezultate.
Preporučuju se i kod pušača, da bi koža dobila svjetliji i zdraviji izgled, jer aparat ,,usisa" azot iz kože a čisti kiseonik pod pritiskom prodire duboko u kožu.
Kozmetički tretmani aktivnim kiseonikom i preparatima kiseonika, se koriste za trenutno osvježenje, zatezanje kože i zatvaranje proširenih pora.
Ova metoda je često ,,lijek izbora“ za mnoge devitalizovane, asfistične, atonične i umorne kože.
Kod ovih tretmana se koriste i maske sa aktivnim kiseonikom, koje su neophodne većini tipova kože, pa ovi tretmani mogu da se kombinuju sa nekim drugim maskama, bilo da su to vitaminske, biomineralne ili neke druge koje popravljaju izgled kod devitalizovane, pušačke, ugušene i umorne kože, koja ima cijanotičnu boju, ili da ishranjuju ćelije kože, stimulišu metabolizam, ubrzaju regeneraciju, ili da poboljšaju sintezu kolagena, elastina i hidrataciju kože.
Suština je da oksigenacija i preparati sa aktivnim kiseonikom pomažu u izlučivanju toxina i slobodnih radikala koji se nagomilavaju I doprinose bržem starenju kože.
Važni sastojci u svim preparatima koji se unose u kožu pored aktivnog kiseonika, su proteini, hijaluronska kisjelina i elementi za vlaženje, koji trenutno vraćaju koži sjaj i svježinu, pa ten postaje baršunast a koža svilenkasta.
Po završenom tretmanu, preporučuju se odgovarajuće kreme koje su produžena terapija poslije tretmana.
Tretmani se mogu izvoditi samostalno ili u kombinaciji sa nekim drugim, pojedinačno ili u seriji, što zavisi od stanja kože, stepena oštećenja kože i godina starosti.
Terapija kiseonikom nije samo savremena terapija u otklanjanju bora već je značajno terapijsko sredstvo koje može pomoći u procesu ublažavanja ožiljaka od akni, u procesu oporavka kože nakon dermoabrazije i dubokih hemijskih pilinga, u terapiji akni, ekcema I svih ostalih stanja, da bi se koža što prije oporavila.
Autor
Sloba Bubanja
www.estebel-mn.com

 

Mezoterapija

Mezoterapija je savremena nehirurška metoda unošenja raznovrsnih koktela i aktivnih supstanci u srednji sloj kože, takozvani mezoderm. Koktele unosimo preko kože, u cilju podmladjivanja, regeneracije i usporavanja njenog starenja. Ovo je neinvazivna, bezbolna, bezbjedna moderna metoda nadoknadjivanja svih aktivnih sastojaka koji nedostaju koži. Sve hidrosolubilne sastojke unosimo  pomoću aparata za mezoterapiju, takozvanim transdermalnim putem pomoću aqvaforeze.

Miolifting je kombinacija ručne masaže i masaže pomoću aparata za "peglanje bora” gdje specijalnom masažnom tehnikom podižemo tonus, ispravljamo bore a maskama modeliramo konture lica

Antiage tretman sa Botulin biljnim serumima koji su patentirani da se ciljano bore protiv opuštanja, boranja i starenja kože lica. To je mješavina seruma botoxa i posebnih biljnih polimera koji se pomoću aparata ubacuju direktno u bore, ispravljaju ih, a opuštene mišiće podižu, zatežu i učvršćuju.

Skin transfer system se bori protiv svih 7 znakova starenja od kojih je najznačajnija ishrana i dubinska hidratacija kože.Ovdje se obavezno unosi hijaluronska kisjelina, morski kolagen, elastin i drugi elementi neophodni regeneraciji kože.

Šok tretman se koristi kod ugušene, pušačke kože koja je bez sjaja,bez tonusa i sa oslabljenom razmjenom materija. Ovdje se u kožu unose aktivni sastojci koji imaju ulogu da pokrenu i aktiviraju odbrambene mehanizme i da potpomognu detoxikaciju i pročišćavanje pora.

Multivitaminski tretmani obezbjedjuju koži vitamine A C E D, koji su najjači antioxidansi i Retinol koji poboljšava regeneraciju oštećene kože, normalizuje procese u epitelu i povećavaju aktivnost matičnih ćelija da proizvode kolagen i elastin.

Revitalizacija ovim tretmanom reaktiviramo uspavane potencijale kože i pokrećemo odbrambene mehanizme pomoću raznovrsnih aktivnih sastojaka uključujući  matične ćelije , biljne polimere i kavijar.

Njega suve kože Zaštita kože od naglih temperaturnih oscilacija je veoma važna. Velika hladnoća naročito sa jakim udarima vjetra znaju naglo da isuše kožu, ona postaje crvena, nekad se javljaju plavičasto,modre promjene sa oteklinama koje jako svrbe, koža postaje tvrda, neelastična, peruta se a pre su proširene. Ovakvoj koži je neophodnaDUBINSKA HIDRATACIJA morskim algama koje će da remineralizuju i hidriraju  isušenu kožu.

Tretman hidratacije, u zavisnosti od potreba i stanja kože može biti zaseban ili u kombinaciji sa nekim drugim tretmanom

Tretman ispucalih kapilara i crvene kože Kapilare možemo da tretiramo IPL om, Mezoterapijom i biljnim koktelima u zavisnosti od stanja kože. Obično radimo kombinaciju svih ovih tretmana da bi što prije došli do dobrih rezultata.

Liječenje i saniranje acni i ožiljaka Akne tretiramo kombinacijom posebno formulisanih , kreiranih i prilagodjenih tretmana ovim tipovima i problemima kože . IPLaparat je klinički provjeren,efikasan i bezbjedan. Smanjuje proizvodnju sebuma i uništava aktivne akne.

Oksigenacija je neophodna većini tipova kože pa je radimo kao dodatni tretman uz neki drugi tretman ili uz lifting maske sa brzim dejstvom, naročito pred slavlja i svečanosti kad želimo brze rezultate.

Voćne kisjeline, glikolna kisjelina, hemijski piling. Ovo je posebna grupa tretmana pomoću kojih vršimo exfolijaciju(ljuštenje) površinskog sloja kože,čime se smanjuju i ublažavaju ožiljci od akni, fleke, pjege, hiperpigmentacije kod osoba u poodmaklim godinama i ostala zadebljanja i neestetizmi.

Tretman tamnih fleka i pjega Sve više ljudi, a naročito žena poslednjih godina ima izražen problem stvaranja tamnih mrlja po koži.Najčešći uzroci njihovog nastanka su godine i pretjerano i nekontrolisano izlaganje suncu.Pored ovih, i hormonske promjene u toku trudnoće, mogu da izazovu pojavu tamnih fleka, zatim pilule za kontracepciju, kao i pojedini ljekovi.

Kraljevski tretman traje najmanje 2h , obuhvata najmanje dva tretmana. Ili mezoterapiju i i još jedan tretman u zavisnosti od potrebe kože ili IPL i još mnogo masaže, limfna drenaža i oxigenacija.

Masaža i limfna drenaža lica Limfna drenaža je terapeutska procedura koja se izvodi posebnim drenažnim pokretima i pritiskom na odredjene tačke, takozvane limfne čvorove, koje otvaramo i iz njih dreniramo nakupljenu tečnost pomiješanu sa toxinima, te tako oslobadjamo kožu i medjućelijske prostore i pripremamo ih za lakšu razmjenu materija

Masaža lica, glave i vrata sa svijećom u uhu. To je terapijski i antistres tretman, kojim opuštamo osobu, oslobadjamo je psihičke napetosti i čistimo ušni kanal od nakupljenog cerumena

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me