Telefon : +382 20 20 21 20

Kongres u Parizu

10591 Pregleda

Od 24-27 marta u Parizu je održan 37 kongres kozmetike, estetike i aplikacije sa SPA konceptom i akcentom na wellness programe.

Ovo je najznačajnija manifestacija za edukaciju kozmetičara, prikazivanje i pokazivanje najnovijih naučnih dostignuća u oblasti kozmetičke industrije u prethodnoj godini.

pariznaslovnaOvdje kozmetičari, fizioterapeuti, plastični hirurzi, hemičari, oni koji se bave proizvodnjom savremenih kozmetičkih aparata, preparata i ostalih pomagala u kozmetici, kao i oni koji se bave konsaltingom, predstavljaju sebe i svoj program, a kozmetičari fizioterapeuti,wellness i spa terapeuti,  iz cijelog svijeta, prikazuju najnovije ili najaktuelnije tehnike iz svoje oblasti. Tu su dermatolozi, plastični i vaskularni hirurzi, nutricionisti, fizijatri, učitelji joge... Jednom riječju svi oni koji  nešto znače u svojoj zemlji tamo to prezentuju, pokazujući i dokazujući da je kozmetika nauka koja zauzima značajno mjesto u zivotima ljudi.

Predavanja u kongresnoj dvorani sa 6000 sjedišta i praktična prezentacija u ateljeu uz video projekcije, čine kongresni dio ne samo poučnim već i uzbudljivim, samim tim što se smjenjuju najznačajnija imena kao što su:

    Eric Coiho direktor joga alijanse
    Predsjednica francuske federacije za manuelne tehnike masaže
    Gil Amsalem predsjednik fizioterapeutske federacije

Tehnike koje su izazvale najviše interesovanja su:

Trodimenzionalna anticelulit masaža, masaža sa 4 ruke, krioterapija, upotreba magneta i lasera u beauty i spa centrima. Wellness industrija i nezaobilazna ayurveda, koja je sinonim wellnessa ali sada na drugačiji način, reiki...

Proboj plastične hirurgije u beauty i spa centre.

Ove godine po prvi put, ne samo iz Crne Gore nego i iz regiona sam dobila šansu da se nađem među elitom.

Nije bilo lako, jer u toj Sali je bilo 6000 ljudi koji znaju koliko ja ili više od mene.

Bila sam presrećna kad me je pozvala i pitala da li sam sposobna da iznesem takav jedan zadatak, g-đa Michele de Latre Pierantoni, ćerka vizionara začetnika i pionira, italijanskog studenta u Parizu, g-dina Pierantonija, koji je još daleke 1952 godine družeći se sa uglednim damama toga vremena odlučio da izda časopis sa savjetima o kozmetici. Tadašnji prvi broj je imao samo 4 strane a danas se izdaje na 38 jezika i izlazi u 52 zemlje na preko 250 strana, a njihovom kongresu prisustvuje svake godine po nekoliko desetina hiljada kozmetičara iz cijelog svijeta. Sva predavanja se kasnije štampaju u Les nouvelles esthetiques danas najznačajnijem stručnom časopisu. Tu su sve stručni textovi koje pišu stručnjaci iz raznih oblasti kozmetike.

Moja  prezentacija koji će se naći i u Les nouvelles esthetiques je NIRVANA RITUAL sa otvaranjem čakri. To je jako interesantno, pogotovu za ljude koji gledajući video kasetu vide da ja pritiskom samo jednim prstom na određenu tačku, osoba se cijela trese, oslobađajući tako svu negativnu energiju iz sebe.

Posebno se radujem što je Michele de Latre ispred konferenciju koju organizatori održavaju svake godine i objavljuju šta se značajno desilo u prethodnoj godini, zamolila prisutne da odgledaju moj video prilog, koji je naišao na odobravanje prisutnih.

pariz1

pariz2

pariz3

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me