Telefon : +382 20 20 21 20

Holivudski sjaj

Holivudski sjaj

9105 Pregleda

Iako je Holivud daleko od nas, i Crnogorke žele sebi da priušte uljepšavanje u stilu zvijezda iz "fabrike snova".

 Mezoterapija lica

I MI IMAMO HOLIVUDSKI SJAJ

 Crnogorke se podmlađuju po ugledu na slavne ličnosi 

Lice bez bora postalo je trend u svijetu, pa Crnogorke, po ugledu na uzore iz svijeta šou biznisa, podmlađuju lice najsavremenijim metodama kojima se podvrgavaju poznate dame, ne žale da izdvoje novac, kako bi zablistale na nekom važnom događaju, bile u trendu i izgledale kao njihovi uzori  Neki od natraženijih tretmana u našim kozmetičkim salonima su prije svega revitalizacija kavijarom, holivudski tretman i mezoterapija. Za zatezanje se uglavnom koristi kombinacija aparata, seruma, ampula i specifičnih preparata.

HOLIVUDSKI SJAJ

Iako je Holivud daleko od nas, i Crnogorke žele sebi da priušte uljepšavanje u stilu zvijezda iz "fabrike snova" pa je,,Holivudski tretman” na vrhu ljestvice najtraženijih tretmana i kod nas. Ovaj tretman  predstavlja spoj visoke tehnologije i bioloških osobina preparata sa izuzetno stimulativnim dejstvom na kožu. Kombinuje se nekoliko vrsta seruma koji se sastoje od prirodnih aminokisjelina, vitamina i hranljivih supstanci koje pored ljekovitog učinka na kožu i podkožno tkivo, utiču i na kontrakcije mišića lica.

– Ovaj tretman sačinjava kombinaciju biljnog botoksa i hijaluronske kisjeline koji imaju trostruko dejstvo. Osim uočljivog kozmetičkog učinka, koža postaje čvršća, otpornija i manje osjetljiva na nepovoljne klimatske uslove. Kombinacija ova dva seruma, biljnog botoksaa I hijaluronske kisjeline ima trostruko dejstvo.

Hijaluron serum sadrži dvije vrste molekula hijaluronske kisjeline – sitnije mikromolekule, koji brzo i duboko prodiru u epiderm i krupnije koji se duže zadržavaju u površinskom sloju i obezbjeđuju koži dugotrajnu hidrataciju.

Uloga Biljnog botoksa je da učvršćuje tonus, popunjava bore I popravlja strukturu kože.

Kombinacija ovih jedinstvenih seruma sadrži i novu generaciju anti age jedinjenja  koja značajno sprječavaju razgradnju hijaluronske kisjeline u potkožnom sloju i na taj način produžavaju stabilnost mreže kolagenskih vlakana u potkožnom sloju, tako da se efekat ovog tretmana daje nevjerovatnu efikasnost u borbi protiv opuštanja tonusa, zatezanja i ublažavanja već stvorenih bora. Ovakva efikasnost se postiže zbog toga što kombinacija ovih seruma ima izrazito miorelaksantno dejstvo na mišiće, veže se uz kolagenska vlakna, pri čemu dolazi zatezanja kože i do smanjenja dubine bora. Sitne bore i nabori na mjestima gdje je mimika jače izražena se ovim tretmanima i  produženom kućnom njegom,se  vidno smanjuju, postaju pliće I manje vidljive

Tretman je bezbolan, bez ikakvog rizika, samim tim što se ne ubrizgava u kožu, već nanosi na kožu, pomoću aparata za mezoterapiju, koji sve ove koktele i serume potiskuje, oni prodiru u dublje slojeve ispravljajući bore i revitalizujući kožu. Ono što je značajno je to, što se može ponavljati neograničeno jer je potpuno neškodljiv.

Zbog važnosti kisjeonika, a za dobijanje potpunog užitka i maksimalne iskorišćenosti svih nanesenih sastojaka, naučnici su konstruisali aparat kojim razmažene zvijezde udišu čisti kiseonik, koji aktivira ćelije da vrše bolju apsorpciju i transport kiseonika kroz tkiva i nazvali su ih ,,aktivni kisjeonik”. Ovaj tretman je poznat kao ,,oksigen”, koristi se u kombinaciji sa holivudskim tretmanom, a i sa mnogim drugim tretmanima gdje je važno osigurati bolju resorpciju koktela koji se koriste u toku tretmana i vrlo je tražen među Crnogorkama.

Crnogorci prate svjetske trendove,

 redovno posjećuju kozmetičke salone,  idu u korak sa vremenom i njeguju se

Ako ste I jednog trenutka pomislili da savremeni Crnogorci ostaju dosljedni tradicionalnom  imidžu, te da su mačo muškarci samo oni prirodnog izgleda, čija svakodnevna njega uključuje samo nivea kremu I losion za brijanje sa obaveznim mirisom borovine, te da svoje slobodno vrijeme radije provode u kafani nego u kozmetičkim salonima, onda ste u velikoj zabludi. Jer, muškarci u Crnoj Gori itekako brinu o svom izgledu, a nijesu im strani ni kozmetički tretmani kao što su Kavitacija, Mezoterapija, Botoks, Lifting lica Radiotalasima, Trajna epilacija i sl.

 Ustaljeno je mišljenje da većina muškaraca u salon dolazi isključivo na masaže. U stvarnosti, to je samo jedan mali segment muške njege. Sve više muškaraca redovno dolazi na tretmane lica, zatim na Kavitaciju kojom se topi višak sala sa stomaka i smanjuju oni neprijatni  jastučići oko struka koji im kvare liniju. Međutim, ono što je poslednjih nekoliko godina pravi hit među muškom populacijom  je - trajna epilacija.

 Muškarci najčešće uklanjaju malje sa leđa, grudi, jagodica, traže korekciju obrva, rade trajnu epilaciju zone ispod pazuha.... To znači da Crnogorci prate svjetske trendove, idu u korak sa vremenom i njeguju se. I oni vole da budu lijepi i njegovani. Bave se sportom, idu u teretane, a osnovna njega odavno je prestala da podrazumijeva samo brijanje i tuširanje. Kozmetički tretmani postali su sastavni dio njihovog života i dio osnovne higijene i njege, pa ustaljeno  mišljenje, da većina muškaraca u salon dolazi isključivo na masaže, odavno je prevaziđeno kod većine modernih i savremenih Crnogoraca.

 Kad govorimo o tretmanima muškaraca koji dolaze u "Estebel", oni su podijeljeni na nekoliko cjelina u zavisnosti od godina starosti. Mladi momci, naročito oni u periodu puberteta i adolescencije dolaze na čišćenje lica od akni i mitesera. Oni koji imaju 20 i više godina, najčešće rade trajnu epilaciju koja je zaista popularna i mnogo tražena, naročito kod mladih. Mnogi mladići žele da  se oslobode malja sa leđa i grudi i da dočekaju ljeto i odlazak na plažu sa osjećajem sigurnosti i samouvjerenosti, jer po njihovim riječima, trajna epilacija predstavlja odraz lične higijene. Oni sa plićim džepom rade depilaciju voskom, ali, muškarci su u pravu kad kažu da je uklanjanje dlaka definitivno postalo stvar lične higijene, kako kod žena, tako i kod muškaraca i da dlake više nijesu sinonim muškosti.

Jedna velika grupa Muškaraca poslije tridesete se njeguje kontinuirano. Rade tretmane zatezanja kože na licu, peglanje bora Radiotalasima, IPL-om, Mezoterapiju aparatom (bez neprijatnog ,,bockanja iglama"). Zanimljivo je da Kavitaciju rade svi koji imaju problem sa salom i ,,pivskim stomakom" bez obzira na godine.

 Masaže su najinteresantnije za ,,probijanje leda" i uspostavljanje kontakta sa kozmetičarkom, dobijanje informacija o vrstama tretmana koji bi im bili poželjni ili nepohodni. Dolasnom na masažu na lijep, jednostavan i elegantan način, muškarac često sazna kako i na koji način se rade pojedini tretmani, kako  može da riješi svoj kozmetički problem i sve ostalo što jednog muškarca zanima  a sto je povezano sa održavanjem njegovog dobrog izgleda, pa su zbog toga masaže na samom vrhu ljestvice traženosti, najčešće kao ulaznica za početak njegovanja.

 Moram naglasiti, da su muškarci mnogo disciplinovaniji od žena, slušaju savjete i ne vole mnogo da experimentišu, već upotrebljavaju kreme, serume, antiride i sve ostale preporučene preparate tačno onako kako im je preporučeno za razliku od žena koje mnogo vole da razmjenjuju iskustva sa drugaricama, isprobavaju preparate koji su drugarici prijali, najčešće ne obraćajući pažnju na različite tipove kože.

Autor

Sloba Bubanja

www.estebel-mn.com

.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me