Telefon : +382 20 20 21 20

Trajna epilacija IPL aparatom

Trajna epilacija IPL aparatom

24107 Pregleda

Priznaćete da zvuči fenomenalno i samo izgovaranje riječi trajna epilacija. To nas automatski asocira na oslobađanje od uraslih dlaka, bolnih depilacija, upala, crvenila...

38Ako pratimo savremene tokove, ako smo u trendu, ako idemo u korak sa vremenom i koristimo blagodeti najnovijih naučnih dostignuća u svijetu kozmetike i kozmetičkih aparata za trajnu epilaciju, tada ćemo govoriti o novom, savremenom, bezbjednom i bezbolnom IPL aparatu.

Kad govorimo o IPLu, treba istaći da je to nova, savremena generacija aparata, koja koristi polihromatsku lasersku svjetlost. To znači, da IPL može da koristi kompletan snop svjetlosti, koji možemo da podešavamo jednostavnim mijenjanjem ,,glave’’ tj podešavanjem programa i snopa svjetlosti. Svi snopovi svjetlosti su specijalno formulisani za odredjeni problem.

32

Kod trajne epilacije IPL funkcioniše tako što emituje snop svjetlosti koji smo podesili dovoljno dugo da spali folikul(korijen) dlake, a da pri tome ne utiče štetno na okolno tkivo, kožu ili organe. Ovdje je jako važno podesiti jačinu snopa svjetlosti, vrijeme trajanja impulsa i ukupnu količinu džula kojima tretiramo odredjenu regiju. Ove parametre podešavamo za svakog klijenta posebno, što zavisi od debljine, jačine, gustine i boje dlake, boje kože i regije koju tretiramo.

Uspješnost zavisi od toga da li smo pravilno podesili ove parametre

Različite regije  tretiramo sa različitim parametrima.Ako uzmemo za primjer prepone ili unutrašnji dio butine, na tim mjestima je koža osjetljivija nego na podkoljenici, pa ćemo tako i jačinu snopa i trajanje impulsa podesiti i  prilagoditi toj osobi i njenom korijenu dlake koji tretiramo.

35Za grudi ili ledja kod muškaraca koristimo drugačije parametre.

Brzina rasta dlake, jačina i formiranje folikula dlake su pod direktnim uticajem muških polnih hormona.Često se dogadja da u odredjenim uslovima izlučivanje hormona pojača, pa da oni brže proizvode nove dlake. To je najčešći razlog za brži rast ili pojavljivanje dlaka na netipičnim mjestima.

Dešava se da se pojača dlakavost gdje u normalnim uslovima imamo sitne, svijetle i tanke dlačice.

Takodje imamo česte slučajeve pojave dlaka kod žena na mjestima koja su tipična za muškarce kao npr grudi, stomak, ledja...

Imamo slučajeve gdje se mijenja ton glasa i fizionomija i ovo nije samo problem već bolest i spada u domen kliničkog tretmana, i u ovim slučajevima ne radimo tretmane trajne epilacije IPL aparatom iz prostog razloga što ne možemo da utičemo na uspješnost tretmana.

Autor

Sloba Bubanja

Beauty centar ESTEBEL                                  

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me