Telefon : +382 20 20 21 20

Revolucija u postizanju vrhunskih rezultata epilacije IPL aparatom

Revolucija u postizanju vrhunskih rezultata epilacije IPL aparatom

15105 Pregleda

Dlake su izrasline koje mogu da se pojavljuju na svim dijelovima tijela, osim na tabanima, dlanovima i na usnama.

 

Od svih dlaka, jedino kosa ima zaštitnu ulogu, dok se brada kod muškaraca smatra pojmom muškosti.

Na svim ostalim mjestima pojava dlaka se smatra neestetizmom. Priznaćete zbog toga, da samo pominjanje riječi trajna epilacija, zvuči fenomenalno, automatski nas asocira na oslobadjanje od nepoželjnih i neprijatnih dlačica, koje se najčešće pojavljuju tamo gdje mi ne želimo i gdje narušavaju lijep izgled. Pojava ovih neestetizama na neuobičajenim mjestima, može da dovede do psihičkih problema, naročito kod djevojčica u periodu puberteta i adolescencije.

33Pojava dlaka, brzina rasta, jačina i formiranje folikula dlake, su pod direktnim uticajem muških polnih hormona. Često se dogadja da se u odredjenim uslovima izlučivanje hormona pojača, pa da oni brže proizvode nove dlake. To je najčešći razlog za brži rast ili pojavljivanje dlaka na netipičnim mjestima.

Danas je u svijetu poznat i priznat jedini neinvazivni, bezbjedni i bezbolni način trajnog uklanjanja dlačica, a to je, korišćenje svjetlosne energije radi uništenja folikula dlake i trajnog oslobadjanja od njih. To je IPL aparat, koji u djeliću sekunde prodje kroz dlaku do korijena, tamo izvrši termolizu, odnosno spaljivanje folikula, odvajajući tako dlaku od korijena. Tako spaljena dlaka postepeno, u toku nekoliko dana otpadne.

34Od brzine rasta dlake zavisi učestalost, a od hormonske aktivnosti, zavisi koliki će biti broj tretmana. I razmak izmedju tretmana i njihov broj zavise od više faktora. To su hormonski status, regija koja se tretira, brzina rasta, izgled , debljina i gustina dlake, vrsta i snaga aparata kojim se postupak izvodi. Pored ovih faktora, i ljekovi, metabolizam, godine starosti, tjelesna težina, etnička pripadnost i mnogi drugi, utiču na uspješnost i broj tretmana. Mnogo važan momenat pored svega ovoga, kad govorimo o uspješnosti postupka je i to, da li su svi parametri pravilno postavljeni.Ovi parametri se postavljaju za svaku osobu posebno.

36Važno je znati da se ciklus rasta dlake sastoji  iz tri faze.Period rasta, kad je folikul kompaktan sa dlakom i kada ona dobro sprovodi lasersku svjetlost do folikula, zove se anagena faza. Jedino u ovoj fazi možemo govoriti o trajnoj epilaciji , tj. o tome da će folikul biti trajno uništen.Druga faza je takozvana zrela faza ili katagen, gok je treća faza telogen ili faza opadanja, kad je dlaka već odvojena od korijena i ne može da sprovede lasersku svjetlost do njega.

Rast dlaka zavisi od regije. Ciklus i brzina rasta je različit na raznim regijama pa tako je učestalost ponavljanja postupka različita. Npr. kod nausnica se ponavljanja vrše na osam do deset sedmica, dok kod nogu taj raspon može biti i do tri mjeseca, dok je kod muških ledja period ponavljanja na četiri mjeseca.

Ovaj postupak, novom generacijom IPLa je bezbjedan, ne iritira niti oštećuje okolno tkivo, izuzetno je luksuzan bezbolan i bez štetnih posledica na zdravlje klijenta, a uspješnost je iznad 90%, ako je hormonski status stabilizovan. Zbog toga su ovi tretmani trajne epilacije IPL aparatom, od kad se pojavio na tržištu, na samom vrhu ljestvice, po intenzitetu interesovanja.

Sa razlogom, jer je trajno uklanjanje malja sa nausnica, brade, pazuha, prepona i nogu, trend i potreba svake žene, a preporučujemo je i kao terapiju kod upaljenih folikula i uraslih dlaka, naročito na preponama, ali i na drugim dijelovima tijela.

Mnogi muškarci su odahnuli, jer sa IPLom, i oni, konačno mogu riješiti problem dlakavosti na raznim dijelovima tijela, kao npr. grudi, ledja, ramena, pazuha... što znači ili estetski problem, ili sasvim praktičan problem kod sportista, kod kojih je trajna epilacija obavezna

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me