Telefon : +382 20 20 21 20

Limfna drenaža

Limfna drenaža

21769 Pregleda

Limfna drenaža je terapijska procedura koja se izvodi posebnim drenažnim pokretima i pritiskom na određene tačke, takozvane limfne čvorove koje ,,otvaramo"...

1limfni sistemLimfna drenaža je terapijska procedura koja se izvodi posebnim drenažnim pokretima i pritiskom na određene tačke, takozvane limfne čvorove koje ,,otvaramo" i iz njih dreniramo nakupljenu tečnost pomiješanu sa solima i toxinima, te tako oslobađamo kožu i međućelijske prostore i pripremamo ih za lakšu razmjenu materija i izbacivanje nagomilane tečnosti.Limfna drenaža je zahtjevna i teška masažna tehnika. Zato terapeut koji radi limfnu drenažu, mora da ima znanje ne samo iz klasične masaže, već i iz anatomije, fiziologije, patologije... "Otvaranje" limfnih čvorova podrazumijeva blagi ciljani pritisak na zone gdje su grupisani limfni čvorovi, u cilju njihovog opuštanja, koje se naziva "otvaranje" limfnih čvorova, koje može da bude veoma opasno za klijenta, naročito ako je pod stresom, ako su mišići u grču i ako klijent nije prethodno pripremljen za ovu proceduru. Zato je nezaobilazan segment u cijeloj ovoj priči, kad se radi limfna drenaža---aroma. Koriste se specijalna ulja, sa posebnim aromatičnim sastojcima, namijenjenim za ovu terapeutsu procedu. Ta aromatična ulja, svojim blagim umirujućim terapeutskim djelovanjem na sva čula, pospješuju mentalnu i fizičku relaksaciju.Izbacivanje toxina, slobodnih radikala, soli, masnoće i ostalih štetnih sastojaka, kombinacijom limfne drenaže i specijalnih preparata koji pospješuju otvaranje pora i izbacivanje toxina, uz umotavanje u termo ćebe, naziva se detoxikacija. Detoxikacija se preporučuje kod oslabljene razmjene materija, kod teških, umornih i natečenih nogu, kod celulita, kod pušača i osoba koje dugo borave u zadimljenim i zagušljivim prostorijama sa nedovoljno prirodne svjetlosti.Kod ovih osoba zbog smanjene razmjene materija, ćelije brže izumiru, talože se na površini i zatvaraju pore.Usled usporene cirkulacije, smanjenog dotoka kisjeonika i nedovoljne ishranjenosti, tonus mišića slabi, koža se opušta ,postaje mlitava i počinje da stari.

Detoxikacijom i limfnom drenažom oslobadjamo medjucelijske prostore i pripremamo kožu za dalje terapeutske procedure, bilo da se radi o mezoterapiji, anticelulit programima, zatezanju opuštene i mlitave kože, kavitaciji ili programima mršavljenja

drenaza celulitaNaravno, ono što je nezaobilazan dio u cijeloj ovoj priči je aroma, koja svojim blagim, umirujućim terapeutskim djelovanjem na sva čula pospješuje mentalnu i fizičku relaxaciju.

Proizvod koji je objedinio sve ove sastojke i bez koga ne možemo zamisliti niti početi nijednu od ovih procedura je SALINA.To je najpoznatiji i najpopularniji proizvod, koji je već desetak godina na samom vrhu lestvice, još iz vremena kad je dobio nagradu u Parizu na međunarodnom sajmu i kongresu kozmetike, za najbolji proizvod. Od tada je SALINA sastavni dio svih boljih SPA i wellness centara u svijetu.

To je mješavina nekoliko vrsta morskih soli, morskih trava, esencijalnih i aromatičnih ulja kojima vršimo piling tijela, čistimo pore, oslobađamo kožu od izumrlih ćelija,pospješujemo detoxikaciju, limfnu drenažu i pripremamo kožu za dalje terapeutske procedure bilo da se radi o mezoterapiji, anticelulit programima, zatezanju opuštene i mlitave kože ili programima mršavljenja.

Autor

Sloba Bubanja

Beauty centar ESTEBEL

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me