Telefon : +382 20 20 21 20

IPL - TRAJNA EPILACIJA IPL aparatom

IPL - TRAJNA EPILACIJA IPL aparatom

24595 Pregleda

Prije svakog tretmana vršimo pregled kože dertmatoskopom. Svi savjeti, konsultacije, pregledi i preporuke za dalju njegu kao i savjeti za pravilnu pripremu za trajnu epilaciju, su besplatni.

IPL aparati su nova generacija aparata koji koristi lasersku energiju. IPL koristi polihromatsku pulsirajuću lasersku svjetlost, što znači da može da se koristi za različite namjene  mijenjanjem "glave“, tj. upotrebom odgovarajućeg snopa svjetlosti za rješavanje odredjenog problema.

NOVO!!!

ipl boreNedavno smo predstavili najnoviju verziju IPL aparata za trajnu epilaciju. Za bolju informisanost klijenata, moram da napomenem da je od 2007 god (kad smo nabavili prvi IPL), ovo ŠESTI aparat po redu, što znači da svake godine, kad se na tržištu pojavi nova generacija, mi u ESTEBELU, mijenjamo staro za novo. IPL aparat  je jedinstven, i po ocjeni stručnjaka smatra se revolucionarnim otkrićem za rešavanjem problema nepoželjnih dlačica. Kod IPL aparata je spojena nauka , inovacija i bezbjednost pri radu. Ima vazdušno i vodeno hladjenje pa je bezbjedan, te ne postoji opasnost od opekotina. Bezbolan je, tretira i svijetle dlake, i ono što ga čini revolucionarnim jeste to, što trajna epilacija može da se radi i ljeti , kad je koža tamne boje, bez opasnosti od crvenila i opekotina.

UPOTREBA LASERA I IPL-a U RJESAVANJU KOZMETICKIH PROBLEMA

Laser se u medicini i kozmetici upotrebljava već više od 30 godina, ali zbog njegovih nedostataka stručnjaci stalno rade na razvoju i usavršavanju novog sistema, koji bi bio jednostavniji za upotrebu. Tako danas nova generacija aparata, koji su u stvari evolucija u upotrebi laserske svjetlosti, ima potpuno nov pristup rješavanju estetskih problema.

crveniloTo su IPL aparati koji pripadaju novoj generaciji aparata koji koriste lasersku energiju. Danas je u svijetu poznat i priznat jedini neinvazivni, bezbjedni i bezbolni način trajnog uklanjanja dlačica, a to je, korišćenje svjetlosne energije radi uništenja folikula dlake i trajnog oslobadjanja od njih- To je IPL aparat, koji u djeliću sekunde prodje kroz dlaku do korijena, tamo izvrši termolizu, odnosno spaljivanje folikula, odvajajući tako dlaku od korijena. Tako spaljena dlaka postepeno, u toku nekoliko dana otpadne.

IPL koristi polihromatsku pulsirajuću lasersku svjetlost, što znači da može da se koristi za različite namjene. Mijenjanjem "glave“, tj. upotrebom odgovarajućeg snopa svjetlosti koristimo ga za rješavanje odredjenog problema. Efikasno, bezbjedno i jedinstveno rješavanju razlicite probleme na koži, kao što su nepoželjne dlačice (da vrši epilaciju),tretira akne, kapilare, sunčane i staračke fleke, ožiljke ili lifting, kao i podmlađivanje lica i peglanje bora.

Osnovna razlika je sto Laser u radu upotrebljava monokromatsko svijetlo, što znači samo jedan dio spektra svjetlosti i zbog toga može kvalitetno da odradi samo jednu vrstu tretmana – ili epilaciju ili spaljivanje kapilara ili lifting ili da tretira akne i ožiljke… Osim ovoga, laser je kod svakog spota tretirao samo jednu tačku, pa je zbog toga svaki i najmanji tretman trajao jako dugo.

dlake laserNasuprot tome, IPL za svoj rad upotrebljava polihromatsko svijetlo, odnosno kompletan spektar svjetlosti i zbog toga, jednostavnim mijenjanjem različitih filtera svjetlosti, može kvalitetno i uspješno da tretira sve ove probleme: akne, kapilare, sunčane i staračke fleke, ožiljke, lifting i podmlađivanje lica ili da veoma uspješno vrši trajnu epilaciju.
Nova generacija IPL aparata po ocjeni stručnjaka smatra se revolucionarnim otkrićem za rešavanje problema nepoželjnih dlačica, jer je bezbjedan, ne iritira niti oštećuje kožu i okolno tkivo. Kod ovog aparata je spojena nauka , inovacija i bezbjednost pri radu. Ima vazdušno i vodeno hladjenje pa je bezbjedan, te ne postoji opasnost od opekotina. Bezbolan je, tretira i svijetle dlake, i ono što ga čini revolucionarnim jeste to, što trajna epilacija može da se radi i ljeti , kad je koža tamne boje, bez opasnosti od crvenila i opekotina. Tretiraju se dlake na svim dijelovima tijela, kod muškaraca i žena, bez ikakve bojazni od štetnih posledica na zdravlje.

Od kad se pojavio na tržištu, Novi IPL je na samom vrhu ljestvice, kako po uspješnosti, tako i po zainteresovanosti kako žena, tako i muškaraca, jer su IPL-om konačno riješili problem dlakavosti na raznim djelovima tijela kao što su grudi, leđa, ruke ili vratni dio kod muškaraca, jer na taj način rješavamo estetski problem ili sasvim praktičan problem, na primjer, kod sportista. Zbog svih ovih karakteristika Epilacija je danas najmodernija i najtraženija metoda, naročito kod osoba sa problemima urastanja dlaka, upaljenih folikula, naročito na preponama kod žena a na bradi I vratu kod muškaraca.

Ipak, IPL aparatom može raditi samo stručnjak, specijalno obučen, obrazovan, koji zna da prepozna vrstu problema i razliku između poremećaja i bolesti. Pojava dlaka, brzina rasta, jačina i formiranje folikula dlake, su pod direktnim uticajem muških polnih hormona. Često se dogadja da se u odredjenim uslovima izlučivanje hormona pojača, pa da oni brže proizvode nove dlake. To je najčešći razlog za brži rast ili pojavljivanje dlaka na netipičnim mjestima.

Od brzine rasta dlake zavisi učestalost, a od hormonske aktivnosti, zavisi koliki će biti broj tretmana. Razmak izmedju tretmana i njihov broj zavise od više faktora. To su hormonski status, regija koja se tretira, brzina rasta, izgled , debljina i gustina dlake, vrsta i snaga aparata kojim se postupak izvodi. Pored ovih faktora, i ljekovi, metabolizam, godine starosti, tjelesna težina, etnička pripadnost i mnogi drugi, utiču na uspješnost i broj tretmana. Mnogo važan momenat pored svega ovoga, kad govorimo o uspješnosti postupka je i to, da li su svi parametri pravilno postavljeni.Ovi parametri se postavljaju za svaku osobu posebno.

dlakeTrajna epilacija

tabela brzine rasta dlakaTretiraju se dlake na svim dijelovima tijela, kod muškaraca i žena, bez ikakve bojazni od štetnih posledica na zdravlje.

Ovaj postupak novom generacijom IPL a je bezbjedan, ne iritira niti oštećuje kožu i okolno tkivo. Izuzetno je luksuzan, bezbolan i bez posledica na  zdravlje klijenta, a uspješnost je iznad 90%, ako je hormonski status stabilan. Zbog toga što su ovi tretmani trajne epilacije novom generacijom IPL aparata sa posebnim filterima za trajnu epilaciju i ljeti. Od kad se pojavio na tržištu, Novi IPL je na samom vrhu ljestvice, kako po uspješnosti, tako i po zainteresovanosti kako žena, tako i muškaraca, naročito onih sa problemima urastanja dlaka, upaljenih folikula, naročito na preponama kod žena, ali i problemi sa rastom dlaka na drugim dijelovima tijela, kao što su: brada, nausnice, podpazušne jame, noge, grudi i ledja kod muškaraca.....jednom riječju, moguće je raditi trajnu rpilaciju na svim dijelovima tijela.

Kod starijih generacija IPL aparata, osoba ne smije da bude osunčana, jer IPL prepoznaje melanin na koži, razasipa snagu i slabije mu je dejstvo na željeno mjesto.

fototipiPrije tretmana 3-4 nedjelje dlake ne treba depilirati(čupati) dok se mogu slobodno sjeckati ili brijati jer laser ,,voli“ jači korijen dlake.

Uklanjanje kapilara na licu i tijelu
IPL spaljuje kapilare, na licu i nogama sa procentom uspješnosti iznad 90%. Nekoliko mojih klijenata, koji žele da govore o tom svom bivšem problemu su moja najbolja preporuka.

Peglanje bora i podmladjivanje lica
IPL stimuliše fibroblaste(matične ćelije) da se  reaktiviraju i da ponovo proizvode kolagen i elastin. Sitne bore i nabori se ispravljaju a koža poslije tretmana postaje mekana i svilenkasta, tonus vidno čvršći, pa osoba dobija mladalački izgled sa vidljivim rezultatima već poslije prvog tretmana.

Tretiranje akni

acneAkne predstavljaju problem ne samo kod mladih u pubertetu , već i kod onih starijih, u poodmaklim godinama.
Ono što je jako važno je da je aparat bezbjedan, neškodljiv i tretiranjem akni istovremeno smanjujemo već postojeće ožiljke i sprečavamo nastanak novih.

Uklanjanje ožiljaka, fleka i pjega je takodje jedan od tretmana koji se rade IPL-om.

 

 

 

 

 

Autor Sloba Bubanja - Estebel

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me