Telefon : +382 20 20 21 20

Zaštita kože od hladnoće

decembar 24, 2011

Zaštita kože u prvim hladnim danima je veoma važna i razumljiva, pogotovo kad dolazi do velikih temperaturnih oscilacija. Zaštita od hladnoće, naročito od vjetra koji je dodatno isušuje je izuzetno važna.

Zaštita kože od hladnoće

Svaki organizam je jedinstven sa naslijeđenim karakteristikama i zato svaka koža reaguje drugačije pod različitim klimatskim uslovima, uticajima okoline i načina života, ali je jedno zajedničko - kombinacijom pravilnog načina života i odgovarajuće njege, možemo značajno usporiti, ublažiti i smanjiti vidljive znake procesa starenja.

Zaštita kože u prvim hladnim danima je veoma važna i razumljiva, pogotovo kad dolazi do velikih temperaturnih oscilacija. Zaštita od hladnoće, naročito od vjetra koji je dodatno isušuje je izuzetno važna.

Kada potražiti pomoć

Nedovoljno njegovana, nepripremljena i nezaštićena koža pod nepovoljnim klimatskim uslovima mijenja izgled, postaje tvrda i neelastična, pore se šire, a često se javljaju bore, otekline, podočnjaci, fleke, kapilari, akne i crvenilo lica. Sve to smeta lijepom izgledu i osjećaju sigurnosti. Dešava se da se promjene na koži pojave i pored svakodnevne uobičajene njege.To znači, da nije dovoljno samo nanošenje uobičajene vlažne ili hranljive kreme, već je obavezna intenzivna njega koja će oporaviti dehidriranu, isušenu, zadebljalu, devitalizovanu i opuštenu kožu i pripremiti je za nastupajuće hladne i vjetrovite dane.

 

Kako pomoći koži

Pomoć možete potražiti od kozmetičara, ili možete sami kod kuće uraditi temeljno čišćenje i pročišćavanje pora, koje podrazumijeva odgovarajući piling i hranjivu ili vitaminsku masku za lice. Obratite pažnju da ti proizvodi budu prilagođeni vašem tipu, stanju i starosti kože, sa posebnim osvrtom na predio oko očiju, pogotovu ako imate iznad 35 godina. Obično maske koje su namijenjene za kućnu upotrebu, služe za prvu pomoć i kratkotrajno poboljšavaju izgled kože.

Kako odabrati pravi proizvod za njegu

Nikako ne treba dozvoliti preveliko isušivanje, da koža više ne može da se oporavi kad tkivo počinje da se opušta. Ako dođe do ovakvih promjena, tada je ovo ozbiljan znak da moramo svojoj koži posvetiti posebnu pažnju i posavjetovati se sa svojom kozmetičarkom da bi se taj proces zaustavio. Kozmetičar će vam staviti odgovarajuću masku iz palete profesionalnih proizvoda, prilagođenu baš vašoj koži. Maske za profesionalnu njegu, prodiru duboko u kožu, poboljšavaju ne samo izgled već i kvalitet kože, sadrže visok procenat aktivnih materija, oligoelemenata, vitamina, minerala, morskih ili biljnih ekstrakta, koje koža upija i tako vraća svježinu, elastičnost, gipkost i sjaj, a koža dobija mladalački izgled, jer ove maske imaju dugotrajan učinak.

Savjet

Svakodnevne blage masaže kod kuće, utrljavanje vlažnih i hranjivih krema koje će koži pružati adekvatnu i djelotvornu zaštitu i poboljšati cirkulaciju. Različite tipove kože ćemo drugačije štititi. Za suvu, tanku, osjetljivu i kožu sklonu pucanju kapilara obavezno, u hladnim danima, preko dnevne kreme stavite i noćnu, da bi vas zaštitila od prevelikog i prekomjernog isušivanja.

Autor: Sloba Bubanja (Beauty centar ESTEBEL, 067 20 21 20)

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me