Telefon : +382 20 20 21 20

Kako se izboriti sa ožiljcima od akni, osloboditi se tamnih fleka po licu i riješiti se strija.

decembar 24, 2011

Sve što želite da saznate o njezi lica i tijela, tretmanima za mršavljenje i celulit, regeneraciji, podmlađivanju, masažama, najsavremenijim kozmetičkim tehnologijama i aparatima sada možete da pitate vrsnog stručnjaka Slobu Bubanju, vlasnicu Beauty centra ''Estebel'' i Instituta za obuku kozmetičara, koja se već duži niz godina uspješno bavi ovim poslom.

Na vaša pitanja odgovara Sloba Bubanja

Ove sedmice vas je interesovalo kako se izboriti sa ožiljcima od akni, osloboditi se tamnih fleka po licu i riješiti se strija.

Sve što želite da saznate o njezi lica i tijela, tretmanima za mršavljenje i celulit, regeneraciji, podmlađivanju, masažama, najsavremenijim kozmetičkim tehnologijama i aparatima sada možete da pitate vrsnog stručnjaka Slobu Bubanju, vlasnicu Beauty centra ''Estebel'' i Instituta za obuku kozmetičara, koja se već duži niz godina uspješno bavi ovim poslom. Znanje je sticala u najvećim svjetskim Wellness i SPA centrima, kozmetičkim salonima, kongresima.... Posjeduje 18 diploma i sertifikata, a imala je svoje prezentaciju i bila predavač na kongresima u Parizu i Milanu. Pitanja možete slati u boxu predviđenom za komentare ili u inbox-u na Facebooku (biće objavljeno samo Vaše korisničko ime).

Svakog petka Sloba Bubanja će na portalu odgovarati na vaša pitanja, a na kraju mjeseca će jedno od pitanja biti nagrađeno. Naime, nagrađeni čitalac će dobiti besplatan kozmetički tretman u Beauty centru ''Estebel'' (www.estebel-mn.com)

Evo šta ste htjeli da saznate ove sedmice:

Moj brat ima ožiljke na licu uzrokovane problematičnim i upornim aknama. U čemu se sastoji tretman uklanjanja ožiljaka i koliko je potrebno tretmana za potpuni učinak? (Tamara)

Ožiljci od mladalačkih akni, mogu da ostanu kao ružna uspomena i da stvaraju velike emotivne probleme. Defekt kože koji nastaje kao posledica akni ne može se nikada potpuno ukloniti, ali se može smanjiti kako bi bio estetski prihvatljiv. Nauka nastoji da pronalaskom novih tehnologija, smanji ili ukloni ožiljno tkivo. U zavisnosti od vrste, starosti, mjesta, uzroka nastanka i veličine ožiljka, a zahvaljujući moćnim dostignućima nauke, naročito laserske tehnologije, moguće je skoro u potpunosti ukloniti ožiljak, ako ozbiljno pristupimo rješavanju tog problema. Kad kažem skoro u potpunosti znači da tkivo koje je popucalo nikad ne može u potpunosti da se regeneriše, ali može toliko da ne bude vidljivo golim okom.

Među neinvazivnim, a veoma uspješnim metodama, koja u potpunosti mijenja dosadašnje tretmane, izdvaja se IPL aparat koji daje veoma dobre rezultate. Pored IPL aparata, postoje i razne druge metode uklanjanja ožiljaka. Dosadašnja istraživanja su pokazala da uvijek treba koristiti kombinaciju dvije ili više metoda. Najčešće se kombinuju Mikrodermoabrazija, naročito ona sa kiseonikom, zatim Dijamantna mikrodermoabrazija.

Frakcijskim i Ablativnim laserima, se takođe uklanjaju ožiljci, međutim oni spadaju u agresivne metode, jer oštećuju površinski sloj kože, koja je crvena i zategnuta pa oporavak traje 7 do 10 dana.

Metoda radiotalasima / IRF metoda je jedna od najboljih nehirurških metoda koja se koristi u kasnijoj fazi tretmana, kojom zatežemo opuštenu i mlitavu kožu, podmlađujemo lice, te regenerišemo ožiljke i ublažavamo oštećenu strukturu kože.

Voćne kiseline, glikolna kiselina, hemijski piling. Ovo je posebna grupa tretmana pomoću kojih vršimo exfolijaciju (ljuštenje) površinskog sloja kože, čime se smanjuju i ublažavaju ožiljci od akni, fleke, pjege, hiperpigmentacije kod osoba u poodmaklim godinama i ostala zadebljanja I neestetizmi.

Redosled, vrstu i intenzitet tretmana prilagođavamo svakoj osobi posebno u zavisnosti od stepena oštećenja kože, dubine ožiljka, godina starosti i mnogih drugih faktora koje utvrđujemo pri pregledu.

Pojavili su mi se fleke na licu, kao sitne braon tačkice. Da li se to može ukloniti? (Nađa)

Sve više žena poslednjih godina muči problem pojave fleka ili pjega po koži. Sunce, nepravilno i neadekvatno izlaganje njegovom djelovanju je jedan od osnovnih i najčešćih faktora nastajanja tamnih mrlja po licu i tijelu. Pored sunca, za pojavu pjega i fleka odgovorne su i godine. Prevencija ovih fleka sastoji se od optimalne hidratacije, anti age njege, stalnog praćenja stanja kože, kao i obavezne njege sredstvima za depigmentaciju. Tokom trudnoće, hormonske promjene, takođe mogu da izazovu stvaranje tamnih fleka, najčešće po licu. Konture ovih fleka su neravnomjerne, pojačavaju se u drugom dijelu trudnoće i nazivaju se ,,trudnička maska". Ova pigmentacija se smanjuje po uspostavljanju menstrualnog ciklusa. Za potpuno uklanjanje ovih mrlja neophodan je hemijski piling, tretman voćnim ili glikolnom kiselinom, uz obavezno korišćenje sredstava za depigmentaciju. Sad je idealno vrijeme za tretmane voćnim kiselinama, hemijski piling i ostale tretmane za rješavanje ovih problema, jer se ovi tretmani rade isključivo u ovom periodu, tj u vrijeme kad nema sunca. Uspješnost ovih tretmana je izuzetno velika.

Imam problem sa strijama, koje sam dobila u toku trudnoće. Koji tretman biste mi preporučili za rešavanje ovog, za mene velikog i ružnog problema? (Milena)

Strije predstavljaju estetski problem pucanja kože i obično se javljaju usled trudnoće, u periodu adolescencije, kod naglog rasta, mršavljenja, ili kod naglog povećanja mišićne mase. One se pojavljuju na koži i narušavaju njen lijep izgled. Postoji nekoliko efikasnih načina da se ublaži vidljivost strija, ali nažalost gotovo da je nemoguće potpuno ih ukloniti. Najbolje je na strije djelovati u njihovoj ranoj fazi pojavljivanja. Prepoznaćete ih po boji i ako su ljubičaste ili crvenkaste lakše ih je ublažiti. Koristi se više metoda u borbi protiv strija. Uvijek treba početi mehaničkim pilingom i raditi ga jednom nedjeljno.

Unositi vitamin E. Najbolji izvori vitamina E su: integralne žitarice, bademi, kikiriki, biljna ulja...

Mlijeko za tijelo koje sadrži vitamine A, C i E, a koje će da vlaži kožu i koje odgovara vašem tipu kože. Najbolje je ono koje sadrži Aloe Vera ekstrakt. Ovo je sjajna biljka koja ima višestruka pozitivna dejstva. Koristi se i u borbi protiv strija.

Lasersko uklanjanje se smatra jako efikasnim i rezultati su dosta dobri. Međutim, treba naglasiti da još uvijek nauka nije pronašla efikasno sredstvo, niti metodu kojom strije mogu u potpunosti da se uklone. Sve ove metode se koriste kao pomoćna sredstva kojima se strije ublažavaju.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me