Telefon : +382 20 20 21 20

10 najefikasnijih tretmana protiv Celulita, mehanizmi nastanka

10 najefikasnijih tretmana protiv Celulita, mehanizmi nastanka

46526 Pregleda

Celulit je postao veliki problem savremenog čovjeka.

Bezbroj timova u svijetu , svakodnevno, u svojim laboratorijama rade na tome da pronadju preparat koji će se što uspješnije boriti protiv ovog problema koji najčešće napada ženski dio populacije, u čemu presudnu ulogu igraju hormoni.

anticelulitMehanizam nastanka celulita je jednostavan, medjutim, oslobadjanje od njega je dugotrajan I komplikovan proces.

Celulit nastaje zbog pogrešnog načina života, nepravilne ishrane, nedovoljnog kretanja i neunošenja dovoljnih količina tečnosti.

Ovo su početni I najčešći razlozi zbog kojih dolazi do poremećaja u funkciji masnih ćelija I do njihovog uvećanja. Uvećane ćelije vrše pritisak na okolno tkivo, dolazi do smanjene razmjene materija I kao rezultat dobijamo zadržavanje tečnosti, soli I masnoće. Stvaraju se slobodni radikali, oslobadjaju toksini, limfni sistem slabo funkcioniše, usporeno I nedovoljno odvodi štetne sastojke koji se nagomilavaju I često pored celulita dolazi do otoka I uvećanja telesne mase.

Moramo praviti razliku izmedju celulita I gojaznosti. Ono što im je zajedničko je povećanje broja I veličine masnih ćelija koje su kod gojaznosti drastično uvećane, a kod celulita je samo poremećena njihova funkcija.

Važna karakteristika celulita je da on nikad ne napada cijelo tijelo,već neravnomjerno I lokalizovano se javlja na dijelovima tijela, gdje je limfna I krvna cirkulacija oslabljena, razmjena materija smanjena, a ishranjenost kože, dovodjenje kisjeonika I ostalih hranljivih sastojaka otežano.

Ovim poremećajem se smanjuje elastičnost kože, postepeno se mijenja Izgled cijele figure, što može da izazove ozbiljne kako fizičke tako I psihičke poremećaje.

Važno je da osoba čim primijeti ovaj poremećaj, dodje I posavjetuje se sa svojim kozmetičarem. Kozmetičar će da utvrdi o kom tipu celulita se radi.

Da li je ; vodeni, tvrdi ili sklerotični celulit.

Kozmetičar prvo mora da uradi detoxikaciju, limfnu drenažu I drenažnu masažu I da posavjetuje klijenta o daljem načinu I odnosu prema sebi u daljoj borbi protiv ovog problema.

10 najefikasnijih tretmana za uklanjanje celulita

Celulit je bolest savremenog čovjeka. Bezbroj timova u svijetu, svakodnevno, u svojim laboratorijama rade na tome da pronađu preparat koji će se što uspješnije boriti protiv ovog problema koji najčešće napada ženski dio populacije, u čemu presudnu ulogu igraju hormoni. Opšte je poznato da je celulit najrasprostranjenija bolest savremenog čovjeka. On predstavlja uvećanje masnih ćelija i nagomilavanje vode u predjelu regije dermisa i hipodermisa. Kada masne ćelije narastu one gube oblik i strukturu i ispoljavaju se u vidu izgleda "narandžine kore" na površini kože. Celulit pogadja pretežno žensku populaciju. Kad govorimo o celulitu, moramo napraviti razliku od povećanja tjelesne težine ili gojaznosti. Zajedničko im je jedino povećanje broja i veličine masnih ćelija koje su kod gojaznosti drastično uvećane, a kod celulita je samo poremećena njihova funkcija. Mehanizam nastanka celulita je jednostavan, međutim, oslobađanje od njega je dugotrajan I komplikovan proces. Postoji mnogo metoda kako preparativnih tako i aparativnih koje su u službi borbe protiv celulita. Evo nekoliko najaktuelnih, koje kada se kombinuju, daju najbolje rezultate. Osnovno pravilo, koje treba poštovati je da nikad ne treba primjenjivati samo jednu metodu, već treba kombinovati preparate i aparate naizmjenično da bi došli do dobrih rezultata.

1. MEHANIČKI PILING TIJELA

piling detoxikacija tijelaKao što mu i samo ime govori je piling kojim se mehanički otklanjaju odumrle ćelije radi bolje penetracije kozmetičkih preparata, bolje apsorpcije kiseonika i ubrzavanja metabolizma, što dovodi do ubrzavanja eliminacije toksina i slobodnih radikala, brže regeneracije i stvaranja boljih preduslova za dalje kozmetičke tretmane tijela. Postoji više različitih preparata kojim se radi mehanički piling tijela. Mješavina morskih soli različite granulacije i esencijalnih aromaterapeutskih ulja, do sada su davali najbolje rezultate, naročito u kombinaciji sa termo ćebetom. Ovim pilingom se masažnim pokretima polako, temeljno u trajanju od 20 minuta, koža oslobodi svih materija koje ometaju njene normalne funkcije. Proizvod bez koga ne možemo zamisliti niti početi nijednu kozmetičku procedura je SALINA . Ovaj tretman ljepote, više od 15 godina pomaže ženama u borbi protiv celulita. Razbijajući deponovanu masnoću pomiješanu sa toksinima i pospešujući oslobađanje tečnosti koja je u zastoju i daje efekat „narandžine kore", Salina je tretman sa kojim počinjemo svaku anticelulit proceduru. Poslije temeljnog pilinga klijenta umotamo u foliju pa onda u već uključeno i zagrijano termo ćebe, koje smo prethodno postavili na krevet ispod klijenta. Mogu da se koriste i drugi načini zagrijavanja kao što su sauna, vodeni krevet, parno kupatilo...

2. ZNAČAJ TERMO ĆEBETA U ANTICELULIT TRETMANIMA

Termo ćebe spada u grupu body wrapp tretmana. Namijenjeno je za kozmetičke tretmane kod kojih je neophodan efekat saune. Tretman se bazira na zagrijavanju tijela do tačke znojenja, čime se otvaraju pore, izbacuju toksini i slobodni radikali, stimuliše se cirkulacija, a istovremeno i detoksikacija cijelog tijela. Koristi se za tretmane celulita, kod povećanih masnih naslaga, viška kilograma, zadržavanja tečnosti, otoka, poremećaja limfne cirkulacije i drugih poremećaja gdje je neophodno prije početka drugih tretmana uraditi dobru pripremu kože i potkožnog, naročito masnog tkiva, radi bolje penetracije kozmetičkih preparata, bolje apsorpcije kiseonika i ubrzavanja metabolizma, da bi ubrzali eliminaciju toksina i slobodnih radikala, pomogli bržu regeneraciju i stvorili bolje preduslove za dalje kozmetičke tretmane tijela. Na celulitom zahvaćene zone, ove pažljivo odabrane preparate, treba utrljati prije umotavanja. Kombinacijom aromaterapije, specijalnih preparata koji su namijenjeni specijalno za ovakve procedure i proizvoda iz mora, koji u ovoj kombinaciji imaju značajnu ulogu istopiće i onaj najtvrdokorniji celulit. Ovo je najlakša metoda znojenja i sagorijevanja masnoća. Na novim i luksuznim ćebadima postoji displej na kome klijent sam određuje temperaturu na različitim dijelovima tijela. Temperatura može biti od 50, 60 ili 70 stepeni i uz adekvatno odabrane preparate, naročito one sa visokim koncentracijama mineralnih soli, kalcijuma, magnezijuma i drugih sastojaka koji pospješuju izbacivanje toksina i limfnu drenažu, postižu se izvanredni rezultati.

drenaza celulita3. LIMFNA DRENAŽA

Limfna drenaža je specijalna terapeutska procedura koja se izvodi posebnim drenažnim pokretima i pritiskom na određene tačke, limfne čvorove, koje otvaramo i iz njih dreniramo nakupljenu tečnost pomiješanu sa masnoćom, solima i toksinima, te tako oslobađamo kožu i međućelijske prostore i pripremamo ih za lakšu razmjenu materija i izbacivanje viška tečnosti.

4. DETOKSIKACIJA

Izbacivanje toksina, slobodnih radikala, soli, masnoće i ostalih štetnih sastojaka, kombinacijom limfne drenaže i specijalnih preparata koji pospješuju otvaranje pora i izbacivanje toksina, uz umotavanje u termo ćebe sa efektom saune, naziva se detoksikacija. Detoksikacija se preporučuje kod oslabljene razmjene materija, kod teških, umornih i natečenih nogu, kod svih oblika i stadijuma celulita, kod pušača i osoba koje dugo borave u zadimljenim i zagušljivim prostorijama sa nedovoljno prirodne svjetlosti. Kod ovih osoba zbog smanjene razmjene materija, ćelije brže izumiru, talože se na površini i zatvaraju pore. Uslijed usporene cirkulacije, smanjenog dotoka kiseonika i nedovoljne ishranjenosti, tonus mišića slabi, koža se opušta, postaje mlitava i počinje da stari .

Detoksikacijom i limfnom drenažom oslobađamo međućelijske prostore i pripremamo kožu za dalje terapeutske procedure, bilo da se radi o mezoterapiji, anticelulit programima, zatezanju opuštene i mlitave kože, kavitaciji ili programima mršavljenja.

5. GIPSANE BERMUDE

Oligoesencijalni tretman protiv celulita

Gipsane bermude su jedan od najpopularnijih Body wrapp oligoesencijalnih tretmana kojim rješavamo mnoge estetske probleme u cilju detoksikacije, izbacivanja viška tečnosti pomiješane sa masnoćom i postizanja idealne figure. Naročito se preporučuju osobama koje imaju sklonost ka zadržavanju tečnosti, lokalizovanih edema, za tretiranje edematoznog celulita, lokalizovanih masnih naslaga i za zatezanje kože. Koriste se i kod gubitka elastičnosti kože i kod gojaznosti, te za učvršćivanje opuštene kože. Značajno je to, što su rezultati odmah vidljivi, obim je već poslije prvog tretmana manji, jer oligoelementi i aktivni sastojci u ovoj kombinaciji imaju veoma značajnu ulogu u funkciji aktivatora. Oni pojačavaju dejstvo aktivnih supstanci, apsorbuju tečnost, so i masnoću, imaju samozagrijavajući efekat pa dolazi do razgradnje masnog tkiva i celulita u zonama koje tretiramo. Ovaj oligoesencijalni tretman pokreće metabolizam, tonira kožu, smanjuje edematozni (površinski) celulit, a fibrozni (dubinski) izbacuje na površinu, odakle se drugim anticelulit tretmanima lakše uklanja a masno tkivo razgrađuje u zonama koje tretiramo.

6. UPOTREBA GLINE U KOZMETICI

Glina je aktivni prirodni preparat iz dubine zemlje koja ima širok spektar dejstava, pa je u narodu zovu čudesnim, svemoćnim blatom koje liječi. Smatra se da je mineralnog i organofilnog sastava jer sadrži mnoge mineralne soli i oligoelemente, vulkanski pepeo, ostatke praistorijskih životinja, alge, mineralne soli i oligoelemente i mnoge druge proizvode flore i faune. Ima veliki toplotni kapacitet i provodljivost. Glina ima sposobnost da vezuje vlagu nekoliko puta više od sopstvene mase. U kozmetici zbog svojih nevjerovatnih sposobnosti, ima veliku upotrebu i igra važnu ulogu u smanjenju otoka i masnih naslaga. Koristi se u anticelulit tretmanima, kao sredstvo za detoksikaciju jer čisti kožu od nagomilane tečnosti, masnoće, toksina i slobodnih radikala, infekcija, dubinski čisti pore, nadoknađuje minerale, zateže kožu, pospješuje cirkulaciju i veže za sebe vodu i štetne supstance. Za dobijanje dobrih rezultata preporučuje se umotavanje u foliju i zagrijavanje u termo ćebetu sa termoregulatorom koje ima efekat saune oko 20 minuta. Za to vrijeme glina apsorbuje štetne sastojke iz kože i podkožnog tkiva i oslobađa ga od toksina, slobodnih radikala, viška vode, soli i mnogih drugih štetnih elemenata koji narušavaju lijep izgled.

7. MORSKE ALGE

Alge su biološke supstance iz mora. Nemaju korijenje, niti krvotok, rastu direktno u morskoj vodi i zbog toga djeluju kao male radionice koje sadrže svo bogatstvo sastojaka iz mora. Danas se u kozmetici koristi 16 vrsta algi u tretmanima protiv celulita, zatim kod oslobađanja od nakupljene mliječne kisjeline, za detoksikaciju, poboljšavaju skidanje suvišnih kilograma i za eliminaciju viška tečnosti i masnoće iz organizma. Zbog koncentracije vitamina, a naročito vitamina C, alge revitalizuju kožu i povećavaju gustoću kolagena koji daje gipkost i mladolik izgled kože

Ljeti kada su visoke temperature i zimi kada je mraz i kada koža teško odolijeva svim temperaturnim razlikama i uticajima spoljašnjih faktora, alge na njoj ostavljaju izuzetan efekat. Pakovanja od algi, kao i specijalna masaža koja se preporučuje poslije pakovanja sa algama, preporučljivi su tokom cijele godine.

kavitacija28. KAVITACIJA

U vremenu kad svi teže da postignu besprekoran izgled i koži daju mladalačku zategnutost, nametnula se nova, savremena metoda otklanjanja masnih naslaga i celulita, koja je trenutno apsolutni svjetski hit. To je kavitacija. Kavitacija je brza, neinvazivna, bezbjedna, neškodljiva i bezbolna metoda koja ne povređuje krvne sudove, nerve, mišiće, ni tkivo, niti kožu.

Ovo revolucionarno otkriće, pomoću kojeg se tope tvrdokorne masnoće i razbijaju uvećane ćelije sa nagomilanim celulitom, sa regija, sa kojih ih nije moguće ukloniti ni jednom do sada dostupnom neivanzivnom metodom, ni dijetom niti vježbama i treninzima, sa pravom nazivaju- Liposukcija bez noža. Regije koje se sa najvećim uspjehom tretiraju su: stomak, struk, kukovi ,unutrašnja strana butina, nadkoljenice, nadlaktice...Znači, ona specifična mjesta, koja su najčešće uslovljena gradjom,tipom,načinom i uslovima života svake osobe pojedinačno. Zbog ovih karakteristika, za veoma kratko vrijeme od kad se pojavila, kavitacija je zauzela vodeće mjesto u redovnim procedurama vodećih Wellness i SPA centara u svim svjetskim metropolama.

Trenutno se smatra jednim od najmoćnijih mehanizama za uspješnu eliminaciju tvrdokornog celulita i uklanjanje lokalizovanih masnih naslaga, pomoću ciljano usmjerenih niskofrekventnih ultrazvučnih i RF (radiofrekventnih) talasa, koji selektivno razlažu masnoću, sa odabranih zona, jer djeluju isključivo na masne ćelije ,,buše" ih, tope i eliminišu masnoću iz njih. Rezultati kavitacije su impresivni, jer se na brz, neinvazivan, bezbolan i bezbjedan način, uklanjaju upravo te tvrdokorne masne naslage ciljano, na tačno određenim mjestima i to bez ikakvih operativnih zahvata i bolničkog ležanja. Jednim tretmanom obim je manji za jedan konfekcijski broj tj. za 4 cm, a kod vodenog celulita, naročito, kod mladih osoba, i smetnji usljed zadržavanja vode i više od toga, i po 6 cm.

9. RADIOTALASI

Nova tehnologija koja istovremeno uklanja masnoću i celulit, zateže opuštenu kožu, ispravlja bore, poboljšava stanje i izgled tkiva. To je vrsta elektromagnetnog zračenja i metoda koja selektivno zagrijava tkivo. Ovom metodom mogu da se uklanjanjaju promjene sa kože. Kod ovih promjena radiotalasi djeluju tako što prolaze kroz tkivo, ne oštećuju ga, a u ptpunosti djeluju na željeno polje.

10. MEZOTERAPIJA AQVQFOREZOM

mezoterapija tijelaMezoterapija je tradicionalna, nehirurška metoda, kojom se unose aktivni sastojci u srednji sloj kože koji se zove mezoderm i po tome je dobila ime. To je metoda koja je u svijetu poznata više od 50 godina i primjenjivala se u raznim krajevima svijeta sa više ili manje uspjeha.

Nauka se pobrinula da za kozmetičku industriju napravi aparat koji je moderna, bezbjedna, neinvazivna, bezbolna alternativa klasičnoj mezoterapiji. To je najnoviji revolucionarni pronalazak, tj. TRENSDERMALNI (preko kože) prenos bioaktivnih supstanci u mezoderm putem aqvaforeze. Ovaj pronalazak nauke se pokazao kao izuzetno efikasan, bezbjedan, bezbolan, luksuzan tretman, nije potrebno vrijeme oporavka, nema nikakvih neželjenih efekata. U mnogim slučajevima, ova metoda postaje metoda izbora. Ovom najnovijom transdermalnom metodom pomoću aparata možemo u mezoderm da ubacujemo sve hidrosolubilne aktivne materije koje smo ranije ubacivali iglom i još neka druga kozmetička sredstva i supstance koje imaju sposobnost prenošenja elektroporacijom.

Prednost aparata je i u tome što možemo u jednom tretmanu da tretiramo cijele regije i da kombinujemo nekoliko različitih preparata i hranljivih sastojaka, a da se preparat ravnomjerno resorbuje. Aparat istovremeno pospješuje oporavak kože, pokreće I poboljšava njene normalne funkcije I vraća tkivu zdrav i mladalački izgled, usporavajući starenje. Naročito je efikasan kod razbijanja i eliminacije masnih naslaga, celulita, naročito kod narandžine kore jer jača mikrocirkulaciju, ubrzava lipolizu I poboljšava opšte stanje kože.

Preporuka je da početak borbe protiv celulita uvijek počinje sa limfnom drenažom I promjenom načina života I odnosa prema sebi uz podršku I stručne savjete.

Lokacija

mapa

Kontakt

Beauty centar Estebel

Bulevar Svetog Petra Cetinjskog 42

81000 Podgorica, Crna Gora

tel:   +382 20 20 21 20
mob: +382 68 20 21 20
mob: +382 67 20 21 20

e-mail: estebel-wb-@t-com.me